JČ KP v motokrosu - V Pacově měli mezinárodní účast

V sobotu, 13. srpna hostila známá trať Pacovský propad pátý závod jihočeského KP v motokrosu. Pořadatelem byl AMK Pacov v AČR. Jak se říká, připraveným štěstí přeje a po celý den doprovázelo závody zcela ideální počasí. Na kvalitně připravené tratí se sešlo celkem 197 závodníků nejen z ČR, ale i z Německa, Rakouska, Polska a dokonce jeden až z Itálie. To je na závod KP parádní účast. Nechyběli ani špičkoví jezdci z MMČR, kteří pojali tento závod jako generálku před MMČR senior, které se v Pacově pojede v neděli, 28. srpna.

V kategorii 65ccm zvítězil v obou jízdách Josef Vrtal z Motosportu Chýnov před olomouckým jezdcem Janem Veselým ze Starling Cross teamu. Pro jezdce této nejmladší kategorie to byla skvělá příprava na juniorský mistrák, který se pojede v Pacově v sobotu, 3. září 2022. Stejně tak se objevili jezdci MMČR Junior ve třídě 85ccm, kde zvítězil Václav Dohnálek z Kroměříže, startující za JB MX Racing team a druhý byl jen o pouhý jeden bod Pavel Tomiška z týmu Motokrosová škola CZ.

Mezi jezdci třídy Hobby MX2 zvítězil šestnáctiletý Rakušan Alexander Bogner před o rok mladším Davidem Votíkem z týmu KBS Unhošť. Za zmínku stojí i celkové třetí místo Báry Laňkové z týmu Orion Racing. Ve třídě Hobby MX1 se stal vítězem o generaci starší, již osmatřicetiletý Filip Rejsek z Všeradic před bělčickým hokejistou a motokrosařem v jedné osobě Romanem Tintěrou. V kategorii Veterán nemá na jihu Čech nikdo šanci proti Zdeňkovi Blábolilovi z Husqvarna Promoto RT, který v obou jízdách jasně zvítězil před dalším jezdcem MMČR této kategorie Martinem Brádkou z 4Cross RT. Zvlášť hodnocené jezdce třídy veterán nad 50 let vyhrál Jan Froněk z BO Motor-Oil RT a nejstarším šedesátníkům opět vévodil úřadující mistr Evropy v Classic motokrosu Miroslav Nejedlý z Chýně.

V kategorii MX2 (HR Technik Cup) bylo mnoho jezdců z MMČR a startovní rošt byl komplet zaplněn. První tři místa si v obou jízdách rozdělili pouze tři jezdci. Bodově nejlépe to nakonec v součtu vyšlo Jonášovi Nedvědovi z MS Kluky, a to o dva body před Severočechem Radimem Krausem z týmu PP Racing. Třetí byl Martin Venhoda z Q-Racing teamu. Třída MX1 (HR Technik Cup) také nabízela motokrosovému divákovi krásné momenty. Naprosto skvělou jízdu předvedl na „velké“ motorce Jan Wagenknecht, který si poradil i s jihočeským matadorem Rudolfem Plchem z Husqvarna Promoto RT a i s velice kvalitním pilotem z MMČR Pavlem Dvořáčkem z MTX Racing teamu, kteří ho doplnili na stupních vítězů.

V Pacově byl o víkendu spokojen jak pořadatel, tak i jezdci a diváci. Další, tentokráte poslední dostaveníčko v rámci jihočeského KP si dají jeho účastníci po cca dvou měsíční pauze v sobotu, 15. října na tradiční trati v Kaplici.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist