Hamerky 2015 - závody jako řemen

Také letos se Lesopark Hamerky v Kamenici nad Lipou proměnil v motokrosovou trať. Děje se tak pouze jednou jedinkrát do roka a právě to je ten důvod, proč jsou závody na Hamerkách nevšedním zážitkem.

Kapitoly článku

Nedaleko kamenického zámku motokros zapustil své kořeny sakra hluboko. Je to už hezkých pár desítek let, kdy se zde jel první motokrosový závod. Ač to někdy bylo dost těžké a pár ročníků se muselo vynechat, tradici se nakonec podařilo oživit a v jedinečných závodech pokračovat. Stejně jako loni, také letos se na Hamerkách závodilo, a řeknu vám, že bylo na co koukat. Před rokem byly závody ve znamení pořádné bahenní koupele, takže si jezdci i technika sáhli na dno, což můžu sám potvrdit. Tentokrát však panovaly naprosto ideální podmínky a všichni si závody fest užili. 

Perfektně připravená trať byla téměř na chlup stejná jako loni, jen se bohužel vynechala velice oblíbená pískovna, kde jsou nyní skoky pro kola a motorky by si s nimi moc nerozuměly. Všeobecně se dá o natažené trati říct, že se nejedná o žádnou superkrosovou „skákačku“, ale o klasický přírodní motokros, tak jak se jezdil před dávnými lety. Závodilo se na ostří nože a o slušnou podívanou bylo postaráno ve všech v kategoriích, tedy třídách Open, 125, Veterán a 85.

Dramatické souboje vtipně komentoval náš bývalý špičkový motokrosař Petr Kovář, který dokázal atmosféru pořádně „hecnout“ a ze závodů udělat ještě větší show. Tentokrát bohužel nedošlo na tříkolové motokrosové speciály, jelikož se kategorie Side musela pro malou účast odpískat.

Také naše redakce měla na Hamerkách zastoupení a závody využila k netradičnímu testu dvojice offroadových kátéemek modelového roku 2016. Motokrosová třipade bohužel nebyla v ideální kondici, a tak čest zachraňovala čtyřistapadesátkové EXC Six Days ve slovenských barvách. Jak jsem rychle zjistil, čtyřipade se pro tuto trať snad narodila a nepamatuji se, že by mi někdy sedla lépe. Nebudu však předbíhat a více se budete moci dočíst v připravovaném testu později.

 

Výsledky závodů:

Třída Veterán

1. Dušan Zeman 50
2. Petr Kölbl 44
3. Jaroslav Hemr 38
4. Jan Vondrů 38
5. Jindřich Brož 32

Třída 85

1. Jakub Vrňák 50
2. Václav Janouš 44
3. Vít Fuk 40
4. Šimon Ouhel 36

Třída 125

1. Daniel Trost 50
2. Martin Zeman 42
3. Jindřich Brož 42
4. Aleš Bartoška 34
5. Jan Hemr 34

Třída Open A

1. Jan Charvát 50
2. Martin Androsiv 44
3. Vojtěch Bejda 38
4. Libor Maleček 35
5. Dušan Zeman 34

Třida Open B

1. Vláďa Novotný 50
2. Luboš Polišenský 42
3. Patrik Kubů 42
4. Luboš Nechvátal 36
5. Jindřich Ryšavý 32

Parádní fotogalerii nafotil Marek VincikPavlína Chadimová a Michal "Hiffsona" Hyžáka. Pokud víte o další, neváhejte a hoďte odkaz do komentářů.

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Marek Vincík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist