Filip Podmol na tandemu s Vláďou: Snažím se do toho šlapat

Freestyle motokros letí stále dopředu, triky jsou stále náročnější a možná proto „obyčejné“ salto vzad už nikoho na zadek neposadí. Seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil Filip Podmol, který ve vzduchu umí otočit rovnou dvě salta a nejen o tom byla řeč.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Nesestříhaný téměř hodinový rozhovor ke stažení zde: filippodmol.mp3

Filip se motokrosu věnuje už od mala a velký podíl na tom má jeho bratr Libor, který byl a je pro mladšího bráchu velkým vzorem. Filip dlouhou dobu jezdil klasický motokros. Později ho ale vyměnil za freestyle a rozhodně tohoto kroku nelituje. Dnes patří mezi naší špičku a jak sám říká, stále častěji „okusuje“ bednu mistrovství světa.

Kromě klasického FMX motokrosu ho baví disciplína Step Up, kdy na motorce dokáže vyskočit zhruba do výšky čtyřposchoďového domu a stejně tak má rád disciplínu Speed and Style, což je vlastně kombinace superkrosu a freestylu. Právě při této disciplíně se dost nepříjemně zranil na závodech v Austrálii, kde si potom pár měsíců poležel v nemocnici. Sám říká, že ho zranění paradoxně dělá silnějšího a mnohem lepšího jezdce. Pojďte si poslechnout, jaký je život špičkového freestyle motokrosaře, jaké je to být bratrem mistra světa anebo na čem Filip maká a co by chtěl v životě dokázat.  

Fotky Filipa: nahoře trik whip no foot, dole na pláži v Austrálii i vítěznou fotku s šekem nafotil Daniel Baudyš. Díky za poskytnutí.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motorce a klasickém motokrosu
  • Jaké je to být bratrem Mistra světa a nejlepšího českého FMX jezdce
  • O tom, kam se FMX ubírá a kde jsou jeho hranice
  • Jaká je podpora fanoušků, sponzorů a státu
  • O tom, jak FMX je nebezpečný a jak bolí
  • Jak Filipa dělá zranění silnějším

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist