Chad Reed pojede závod o milion dolarů

Tak to tu ještě nebylo! 15. října se na stadionu Sam Boyd v americkém Las Vegas pojede motokrosový závod o milon dolarů. Promotérská organizace Feld Motor Sports už oznámila, že jedním z prvních jezdců, kteří dostali a potvrdili přihlášku, je bývalý dvojnásobný mistr světa v superkrosu, Australan Chad Reed.

Milionový závod se pojede jako jednorázový podnik s názvem Monster Energy Cup 2011. Organizátoři si vyhradili právo, že ke startu budou připuštěni jen speciálně pozvaní jezdci. Už sama trať bude unikátem – jakýmsi hybridem mezi superkrosem a klasickými motokrosovými terény. Pořadatelé věří, že tato kombinace se stane perfektním bojištěm pro nejlepší jezdce světa a dosud nevídanou finanční odměnu. Monster Energy Cup vyplatí na prize money 250 tisíc dolarů, celkový vítěz dostane šek na 100 tisíc. Milionovou odměnu pak dostane ten jezdec, který vyhraje všechny tři hlavní jízdy večera.  Kromě jezdců v hlavní kubatuře budou přizváni i talentovaní mladíci, kteří pojedou na dvěstěpadesátkách zvlášť. Má se tak naplnit heslo Největší motokrosové hvězdy současnosti se potkají s jezdeckou budoucností. Američtí fanoušci uvidí závod v tříhodinovém přímém přenosu v televizi, zajímavostí je, že vstupenky na stadion vůbec nepůjdou do předprodeje, ale budou se výhradně prodávat v den závodu na pokladnách.
Devětadvacetiletý Australan Chad Reed si s podporou Hondy založil před sezonou vlastní soukromý tým s názvem TwoTwo Motorsports/Bel-Ray Racing se sídlem ve floridském Dade City. Reed má za sebou devět profesionálních sezon a má na svém kontě kromě dvou superkrosových světových titulů i úctyhodných 120 umístění v první pětce. V historickém superkrosovém žebříčku mu se čtyřiceti vítězstvími patří třetí místo. Když se ho zeptali, co říká na to, že může získat po jediném dni závodění milion dolarů, odpověděl: „To víte, když vás někdo pozve na nový závod, kde je možnost vyhrát milion dolarů, máte vždy skvělý pocit. Je to vzrušující, myslím, že 15. října to bude v Las Vegas pro všechny zúčastněné pořádný zážitek.“
V letošním seriálu superkrosového mistrovství světa skončil Chad Reed letos jako druhý celkově, za šampionem Američanem Ryanem Villopotem na kawasaki. Dva podniky Australan vyhrál, byl desetkrát na bedně, a co je hlavní, suverénně vyhrál právě závod na lasvegasském stadionu Sam Boyd. „Je to o tvrdé práci a o soustředění. My v našem týmu TwoTwo Motorsports věnujeme fyzické přípravě a přípravě motocyklů hodně času a dá se říct, že tam vždy přes tvrdou práci vládne dobrá a přátelská atmosféra. Mám teď k dispozici plnou tovární podporu od společnosti American Honda a k tomu partu opravdových odborníků a entuziastů kolem sebe. Pro zisk té pohádkové milionové odměny máme tedy ty nejlepší předpoklady,“ myslí si Reed. No, 15. října uvidíme!

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist