Cairoli pojede americký šampionát! Opravdu?

Devítinásobný mistr světa Antonio Cairoli (36), který loni oficiálně ukončil kariéru, potvrdil, že se zúčastní prvních dvou závodů amerického motokrosového šampionátu v Pale a Hangtownu. Ital o této možnosti či přání hovořil již loni v září v Římě, když ohlašoval svůj odchod z mistrovství světa.

Cairoli se po loňské sezoně uchýlil do role testovacího jezdce Red Bull KTM a udržuje se tedy stále ve formě, i když loni cítil, že na mistrovství světa už asi na titul nedosáhne. Budeme zvědaví, jak se italskému veteránovi povede v konkurenci s „americkou“ špičkou. Americkou dávám do uvozovek, protože za Velkou louží závodí nejen Američané, ale i řada velice kvalitních Evropanů jako Ken Roczen, Marvin Musquin, Dean Wilson, Max Anstie a především Dylan Ferrandis, který bude obhajovat titul. Škoda, že z USA vymizeli Australané a Novozélanďané, i když bratři Lawrenceové budou patřit k favoritům zatím ve třídě 250, která je přeci jen méně prestižní než „hlavní“ kategorie 450.


Po skončení superkrosové sezony začne v Pale americká motokrosová sezona 28. května, Hangtown je na programu o týden později. Američtí novináři už si kladou otázku, zda KTM svého jezdce stáhne z šampionátu i v případě, že by po dvou závodech vybojoval červenou startovní tabulku…

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist