Bratři Boukalové na tandemu s Vláďou: Mistři republiky 2020 v sajdkárkrosu

Je pravda, že za jeden rok seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívila hezká řádka osobností naší motocyklové scény, ale sajdkárkrosaře jsme tu ještě neměli. Proto je fajn, že pozvání přijali bratři Boukalovi, tedy úřadující Mistři republiky pro rok 2020. Poslechněte si povídání o tomto atraktivním a do jisté míry šíleném „blátivém“ motosportu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Pavel a Honza nám v rozhovoru přiblíží, jak to v sajdkárkrosu chodí a jak vypadá jejich závodní nářadí. Kluci prozradí, jak vypadaly jejich začátky a že vlastně od prvního okamžiku bylo jasný, kdo bude řidič a kdo spolujezdec. Honza je starší, a tím bylo jasně dáno, že se za řidítka posadí právě on a Pavel půjde „tancovat“ do vozíčku. Myslím, že kdo sajdkárkros někdy viděl, dá mi za pravdu, že je to pořádný tělocvik a spolujezdec si běhen rozjížďky fest mákne. Přesně tohle tvrzení kluci potvrzují a vysvětlují, jakou roli každý z nich musí plnit a co jeden od druhého očekává. Vzájemná důvěra musí být maximální, a to je bez debat.

Náš tip

Rozhovor v celé délce stahujte zde: boukalove.mp3

Bratři jsou úřadujícími mistry republiky a v rozhovoru nastíní, jak to chodí v českém mistráku a jaké to je startovat v Mistrovství světa. Právě starty ve světě jsou pro kluky nesmírně důležité, protože se můžou porovnat s tou nejlepší konkurencí a lecčemu se přiučit. Škola je to k nezaplacení, a to po všech stránkách. Na trati jim nikdo nic nedaruje a občas jim pěkně zabrnká na nervy. Když takový kliďas, kterým Pavel rozhodně je, jednou soupeři vzteky vytrhnul chcípák, nekompromisně přišla černá vlajka a diskvalifikace. Zážitků mají až na půdu, takže si udělejte čas a poslechněte si rozhovor se sympatickými sourozenci, kteří působí jako totální kliďasi. Člověk by jim skoro nevěřil, že si po závodě dokážou pěkně zostra vyměnit názor, ale víc nebudu prozrazovat      

O čem se mluvilo:

  • Jak se dostali k sajdkárkrosu
  • O závodní mašině a závodění na sajdě
  • Jaké je to závodit doma a jaké ve světě
  • O roli jezdce a o roli spolujezdce, bez kterého by nešlo projet ani sebemenší zatáčku
  • O tom, že jsou jedni z nejmladších mistrů republiky

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist