Suverénní Podmol zářil v rakouském Linci

Český jezdec Libor Podmol, vicemistr světa a Evropy z roku 2013, rozjel letošní sezónu ve velkém stylu, když během prvního podniku mistrovství Evropy, které se o víkendu skákalo v rakouském Linci, nedal nikomu šanci a vyhrál oba finálové večery.

Libor Podmol porotu naprosto uchvátil skvěle provedenými čistými triky a zaslouženě vyhrál. Druhý večer v Linzi se stal oslavou českého Freestyle motokrosu, když hned za Liborem skončil druhý Petr Pilát.
 

Otvírák v režii Libora Podmola

Seriál "Night of the Jumps" se po krátké přestávce rozjel v rakouském Linci a hala našich sousedů byla skoro domácím prostředím pro naše jezdce Libora Podmola a Petra Piláta. Jen Martin Koreň měl smůlu, do finále nepostoupil, když spadnul ze svého prvního triku na "zabijácké" Kicker rampě, na které spadnul i nováček Luc Ackermann.

Oba naši ostřílení borci postoupili do finále z druhého místa (Petr Pilát) a z třetího místa (Libor Podmol), kvalifikaci ovládl liberecký vítěz Maikel Melero. Tento trojlístek doprovodili do finále ještě Francouzi Remi Bizouard a Brice Izzo a překvapivě Ital Massimo Biancocini.
Po problémech v kvalifikaci, předvedl Libor Podmol skvělou finálovou jízdu okořeněnou závěrečným (dvojnásobně bodovaným) trikem Cliffhanger Flipem v dopadu bez držení řidítek.
Na nápaditou jízdu nedokázal odpovědět ani suverén dvou závěrečných podniků a vítěz kvalifikace Maikel Melero a musel se tak spokojit s druhým místem před bronzovým Remi Bizouardem. Petr Pilát předvedl výborné triky v saltu, ale zůstal čtvrtý.

Výsledky - Finále:

1. Libor Podmol CZE ACCR Yamaha 384 bodů
2. Maikel Melero ESP RFME Yamaha 383 bodů
3. Remi Bizouard FRA FFM Kawasaki 375 bodů
4. Petr Pilát ČR AČR KTM 373 bodů
5. Brice Izzo FRA FFM Yamaha 343 bodů
6. Massimo Bianconcini ITA PZM KTM 302 bodů

Výsledky - kvalifikace:

1. Maikel Melero ESP RFME Yamaha 340 bodů
2. Petr Pilát ČR AČR KTM 323 bodů
3. Libor Podmol CZE ACCR Yamaha 321 bodů
4. Brice Izzo FRA FFM Yamaha 306 bodů
5. Remi Bizouard FRA FFM Kawasaki 294 bodů
6. Massimo Bianconcini ITA PZM KTM 293 bodů
7. Joel Brown AUS MA Yamaha 285 bodů
8. Maxime Gregoire FRA FFM Yamaha 279 bodů
9. Leonardo Fini ITA PZM KTM 222 bodů
10. Fred Wasner FRA FFM Yamaha 198 bodů
11. Martin Koreň ČR AČR KTM 172 bodů
12. Luc Ackermann GER DMSB KTM 10 bodů

Druhý večer - dvojnásobná radost

Druhý večer letošního evropského šampionátu patřil Liboru Podmolovi, když vyhrál vše, co se vyhrát dalo. Po vítězné kvalifikaci se Libor kousnul i ve finále, kde opět přiváděl diváky do varu a porota měla jasno, dvojitým vítězem prvního večera skoků se stal Libor Podmol.

Na druhém stupínku vlála také česká vlajka, když Petr Pilát prolomil prokletí čtvrtých míst a doskočil hned za Liborem. Na českou nadvládu jen smutně koukal třetí Brice Izzo. V sestavě jezdců nám chyběl loňský mistr světa a Evropy David Rinaldo, který je zraněný z loňského posledního podniku v Bulharsku. David určitě v průběhu sezóny zamíchá pořadí mistrovství světa, do bojů o titul mistra Evropy již asi nezasáhne, jelikož evropský seriál se skládá jen ze tří podniků. 

Výsledky - Finále:

1. Libor Podmol CZE ACCR Yamaha 376 bodů
2. Petr Pilát ČR AČR KTM 370 bodů

3. Brice Izzo FRA FFM Yamaha 363 bodů
4. Remi Bizouard FRA FFM Kawasaki 355 bodů
5. Maikel Melero ESP RFME Yamaha 353 bodů
6. Joel Brown AUS MA Yamaha 328 bodů
 
Výsledky - kvalifikace:

1. Libor Podmol CZE ACCR Yamaha 341 bodů
2. Maikel Melero ESP RFME Yamaha 339 bodů
3. Petr Pilát ČR AČR KTM 333 bodů
4. Brice Izzo FRA FFM Yamaha 320 bodů
5. Remi Bizouard FRA FFM Kawasaki 315 bodů
6. Joel Brown AUS MA Yamaha 293 bodů

Další podnik mistrovství Evropy na sebe nenechá dlouho čekat a už příští pátek 25. ledna a sobotu 26. ledna se bude skákat o další evropské body v rodišti nejslavnějšího Rakušana Arnolda Schwarzeneggera v Grazu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist