Pusťte Podmola domů! Šampion ve freestyle motokrosu spustil kondiční program pro veřejnost

Nezastavila ho vleklá zranění, po léčbě na nemocničním lůžku se vždycky dokázal vrátit zpátky a získávat medaile. Tajemství nezdolného Libora Podmola teď může odkrýt každý. Freestyle motokrosař oficiálně spustil workoutový projekt Podmol Get Fit, se kterým se lze dostat do formy. „Program začíná 21 denní výzvou, kdy každý den pošlu email s motivačním vzkazem a videem, podle kterého se bude cvičit, posilovat, jógovat nebo meditovat. Myslím, že je to skvělá věc zvlášť v dnešní neveselé době, kdy není možné chodit na sportoviště,“ prohlásil Podmol.

Celou kariéru se zajímá o to, jak být v kondici, aby mohl držet krok se světovou špičkou. Vyzkoušel řadu různých tréninků i pomoc od úzce specializovaných profesionálů. A teď se chce Libor Podmol o své znalosti podělit. Jeho program kombinuje letité zkušenosti s cvičením, tréninkem v fyzioterapie, jógy nebo meditace. „Je jedno, jestli je někdo po zranění, mimo formu, s pár kily navíc nebo trochu ztrácí motivaci do pohybu. Podmol Get Fit minimálně každého jednoduše nastartuje přes funkční postupy, které jsem si sám otestoval. Stačí mít dvě jednoruční činky, míč a třeba karimatku,“ popsal Podmol, několikanásobný vítěz X-Games.

1. díl je zdarma!
Cvičení je srozumitelné zcela pro všechny, jedno video má kolem 40 minut. „Ideální program v době omezeného pohybu. Máme teď všichni čas a doufejme, že korona virus ustoupí co nejdříve,“ přál si Podmol, který je v současné době ve větším kontaktu se svými fanoušky. „Často se mě ptají, jak začít s posilováním nebo s meditací. Na svých sociálních sítích jim odpovídám a věnuji se jim. Zároveň od pondělního dne podstupuji rovněž 21 denní výzvu.“

První díl online kondičního programu je zcela zdarma. Kromě představení celého cyklu je v něm patnáctiminutové cvičení na statickém prkně, které pomůže pro zesílení svalů kolem páteře.

 

Elitní freestyle motokrosař si v minulém roce přivodil komplikovaná zranění, když po nepovedeném triku dopadl z několikametrové výšky nohama na zem. Po operaci mu přibylo v jeho nohách 39 šroubů, dohromady jich má už 43. Dva měsíce strávil na vozíčku. „Nohy se zlepšují. Zranění bylo o dost vážnější než jsem si ze začátku připouštěl. Není to 100%, ale už se každý den vozím na motorce po zahradě a získávám zpět techniku. Na skákání to zatím ještě není, ale bude,“ doplnil Podmol, kterého stále intenzivně láká účast na Dakarské rallye.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
SPIJKER přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist