Před exhibicí v Rakousku si Podmol zaplaval se žraloky

Česká freestyle motokrosová jednička po úspěchu na Nitro World Games odpočívala. Libor Podmol odcestoval na Maledivy, kde si užíval oceánu a připravoval se na druhý půlrok. O víkendu ho čeká prestižní exhibice Master of Dirt v Rakousku, které se zúčastní také Petr Pilát nebo Matěj Česák.

Podmol užíval zaslouženého klidu s manželkou na ostrově v Maledivách. Ovšem došlo také na adrenalinové momenty, jak je u něj zvykem … „Jednou jsem si takhle plaval v oceánu před naší vodní vilou, kolem mě žádný člověk. Měl jsem brýle, kouknu doleva a tam dvoumetrový žralok. Tak to ve mně drobet hrklo. Nikdo mi neřekl, že tam jsou žraloci,“ popisoval nepříjemnou situaci Podmol a už s klidným hlasem dodal: „Prý nekoušou, takže pohoda. Aspoň teda tenhle nekousl.“

Od pondělka už je Podmol zpět v tréninku. Naposledy ostře skákal na motorce v Salt Lake City, kde ve světové konkurenci v rámci Nitro World Games vybojoval šesté místo.


Podmol vyrazil na další akci – Masters of Dirt v Rakousku. Jedná se o vyhlášenou bláznivou exhibici, kde skáčou z rampy do vzduchu jezdci na čtyřkolkách nebo na sněžném skútru. „Pořadatelé si hodně hrají s ohňovými a světelnými efekty, jeden z freestyle motokrosařů skáče ve tmě také s hořící bundou. Doufám, že to nevyjde na mně. Po dovolené jsem se spálil už dost,“ smál se Podmol, který také začal tvrdý trénink na Russian X-Challenge.

Premiérová akce se uskuteční v Moskvě od 19. srpna. „Půjde o takové ruské X-Games, jsem na to hodně zvědavý. Soutěžit se bude ve třech disciplínách – Freestyle, speed and style a step up,“ poodhalil Podmol.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist