Podmol v Berlíně druhý, Ackermann s dvojitým saltem

Již tři závody se odjely v rámci mistrovství světa Night of the JUMPs. V tom posledním v Berlíně obsadil český freestyle motokrosař Libor Podmol druhé místo a po prvním medailovém výsledku v sezoně si polepšil na třetí příčku v průběžné klasifikaci. Loňský vicemistr světa v německé metropoli nestačil jen na domácího Luca Ackermanna, který po předchozích dvou druhých místech poprvé vyhrál a ujal se vedení v šampionátu. Diváky navíc ohromil dvojitým saltem.

„Pro mě to byly velice náročné závody. V pátečním dni jsem bojoval s novou motorkou, kterou jsme vyndali z krabice až v Berlíně. Husqvarna, na které jsem jezdil, zůstala ve Španělsku. S motorkou jsem se nemohl nějak srovnat. V sobotu jsme změnili převod a jezdilo se mi lépe,“ konstatoval Podmol, který měl v tréninku lehčí pád. „Na konci tréninkové sekce jsem se rozhodl zkusit egg roll a nedopadlo to dobře. Skočil jsem o metr dál, než jsem chtěl, a nedokázal při dopadu zatočit motorku do dopadu. Naštěstí se motorka díky této ráně srovnala a večer už vše vycházelo. Když se nedaří, tak to nakonec dopadne dobře,“ usmál se freestyle motokrosař.

Podmol ve finálové jízdě předvedl bodyvarial California roll s dopadem bez držení. Jednalo se o jeho premiéru. „Myslím, že to dopadalo dobře. Asi to byl rozhodující trik v mé jízdě. Za druhé místo jsem velice rád,“ dodal s tím, že v týdnu odlétá do Španělska, kde se bude připravovat na další závod mistrovství světa. „Mám co trénovat. Vím, kde jsou chyby.“

Hrdinou večera byl však Luc Ackermanna. Vycházející německá hvězda jako první jezdec v historii předvedl v rámci světového šampionátu dvojité salto. „Oh! Mein! Gott!“ zněly některé německé titulky. „Určitě si to zasloužil, byl to velký zážitek a nervy se na to dívat,“ dodal Podmol. Jeho bratr Filip už dvojité salto trénuje a v rámci FMX Gladiator Games v listopadu v Praze ho chtěl jako vůbec první Čech předvést divákům. Před pokusem si však na jednom z lehčích triků zlomil nohu. Stane se Ackermann pro Podmola inspirací? „Uvidíme,“ prohlásil tajemně Libor Podmol.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist