Night of the Jumps Pardubice

Dnes 15. prosince se v pardubické ČEZ Aréně sejdou borci freestyle motocrossu světových kvalit, kdy nejeden z nich zažil na vlastní kůži start na takových akcích, jakými jsou legendární X-Games, Reb Bull X-Fighters nebo FIM MS Night of the Jumps. Ti si to rozdají v kvalifikačním závodě Freestyle Kings. A že se pojede o hodně, napovídá skutečnost, že 4 nejúspěšnější jezdci Freestyle Kings budou odměněni divokými kartami, které zaručují účast v prvním závodě seriálu FIM Mistrovství světa FMX v sezóně 2008, který se koná 1.3. 2008 u nás v Liberci. To zdaleka není všechno, poperou se ten večer ještě o titul mezinárodního mistra České Republiky a o celých 30.000 EUR, které si podle umístění mezi sebe rozdělí.

V ČEZ Aréně bude připravena trať slibující nevšední podívanou se všemi možnými překážkami. Jmenujme třeba Wallride (stěna, na které jezdci předvádějí triky) nebo Fun box (překážka, přes kterou jezdec jede po předním/zadním kole). Budou tu vytvořeny speciální nájezdy, rozjezdy, tunely, díky kterým jezdci předvedou skoky dlouhé až 25 metrů.
Jezdci FMX:
Libor Podmol (CZE), Aleš Liemann (CZE), David Rejsek (CZE), Remi Bizouard (FRA), Kota Kogimura (JAP), Ikka Salo (FIN), Fredy Petters (GER), Vanni Oddera (ITA), Jader Toninelo (ITA), Bart Oglaza (POL), Lukáš Weis (GER), Martin Schenk (AUS)


V doprovodném programu se můžeme těšit na soutěž o nejlepší trik – soutěž o nejlepší skok s položením motocyklu ve vzduchu na tzv. placku „Best Whip“ a „Best Trick“. Také „Synchro Contest“ bude parádní podívanou, ve které vystupují vždy dva jezdci najednou a diváci rozhodnou, který z nich se stane vítězem.
Večer se jako první předvede Josef „Sršeň“ Šiler a Jan Jager při Quad peklo-show. Nebudou chybět jezdci Pit Bike show Travis Hart a Tomáš Bárta, kteří dokáží, že i na malé motorce jde otočit Back Flip. Také vystoupení jezdců BMX a MTB bude asi stát za to. Diváci budou mít možnost osobního setkání s hvězdami FMX při Pit Party, která proběhne před závody, při autogramiádě a také po závodech na Adrenalin after party v music klubu „Hany Bany“.

Za zmínku stojí, že se akce bude účastnit Lukáš Pešek, který nebude pouhým hostem, ale také jedním členem šestičlenné poroty. I Lukáš bude přítomen Pit Party a autogramiády.


Program:
FMX kvalifikační závod „Freestyle Kings“:
17:00 Otevření ČEZ Arény
17:30 Začátek Pit Party
18:30 Konec Pit Party
19:00 Start akce FMX „Freestyle Kings“ (chearleaders a efektová show)
19:02 Show na čtyřkolkách
19:07 Představení FMX jezdců
19:15 Kvalifikace FMX
20:00 Show kola BMX, MTB a Pit Bike (mini motorka)
20:10 Soutěž BEST Whip FMX
20:25 Přestávka
20:55 Show na čtyřkolce
21:00 Soutěž Synchro skoky FMX
21:18 Show kola BMX, MTB + Pit Bike (mini motorka)
21:30 Finále FMX
22:00 Závěrečný ceremoniál vč. vyhlášení Best Trick FMX
22:10 Exhibice všech zúčastněných FMX jezdců najednou
22:30 Autogramiáda
23:00 Hvězdná FMX after party – music club „Hany Bany“

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist