Libor Podmol má zlato z X-Games

V německém Mnichově pokračuje tour největších extrémních sportovců světa X-Games. Vedle skatu, rallye a  kol se na olympijském stadionu představí také freestyle motokros a s ním český závodník Libor Podmol, který včera získal zlatou medaili ve skoku do výšky a ve finále porazil všechny specialisty na skoky do oblak.

Český reprezentant Libor Podmol porazil mimo jiné i specialisty na skoky do výšky Matta Buytena a Ronnie Rennera a získal svoji první X Games zlatou medaili.
 
"Nečekal jsem, že vyhraju," řekl spokojený "Mouka" Podmol. "Jsem vždycky rád za jakoukoli medaili a byl jsem šťastný, že jsem dostat pozvánku do Mnichova. Celý svůj život jsem chtěl jet na X-Games. Získat zlato je pro mě sen."

Libor Podmol měl několikrát namále, ale podařilo se mu skok ustát, laťka zůstala nahoře a Libor po nepovedených pokusech Ronnieho Rennera může slavit první zlatou z X-Games. Zařadil se tak do výjimečné společnosti zlatých medailistů, jakým je například Travis Pastrany.

Rekord drží třetí Ronnie Renner, který skočil 47 stop na X-Games v Los Angeles v roce 2012. Liborovi stačilo na zlato v Mnichově 29 stop, což je 8,8 metrů.
"Myslel jsem, že bych mohl jít ještě o trošku výš. Tak snad příště," poznamenal závěrem vítězný Libor Podmol.

Výsledky:
1. Libor Podmol    29,00 stop
2. Matt Buyten    28,00
3. Ronnie Renner    28,00
4. Massimo Bianconcini    25,00
5. Brian Deegan    25,00
6. Brian Foster    25,00

Video - X-Games, Mnichov

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist