Josh Sheehan vyhrál finále FMX v Sofii

Poslední závod letošního seriálu "NIGHT of the JUMPs / FIM Freestyle MX World Championship" se konal v hale "Armec Arena" v bulharské Sofii, kde finálový večer vidělo přes 9.000 diváků. Našemu Liboru Podmolovi patří titul vicemistra světa!


12 jezdců ze sedmi států nastoupilo ke kvalifikaci, po dlouhé době nechyběl Clinton Moore. Australan ovšem nepostoupil do finále, neboť dosáhl pouze na 311 bodů. Stejně dopadl i Němec Hannes Ackermann (11.- 292), Brice Izzo (8.- 309), náš Petr Pilát (10. - 292) či Španěl Jose Miralles (9. - 300).



Poprvé v historii "NIGHT of the JUMPs" bylo letos vyhlášeno i celkové pořadí v soutěži "MAXXIS Highest Airů, které vyhrál Massimo Bianconcini. Ital trumfoval v 10 ze 12 denních soutěží a zajistil si tak vítězné hodinky TAGHeuer. V Sofii se ale musel sklonit před Maikelem Melerem, který ho překonal o 20 centimetrů. Druhým, který porazil během sezony "Bianca", byl teprve 14-letý Luc Ackermann, vítěz z Basileje. Mladý Němec tak obsadil celkově místo druhé.
V posledním finále letošního roku vytáhli všichni účastníci své veškeré triky: David Rinaldo sice předvedl Double Seatgrab Flip, ale stačilo to pouze na šesté místo (375 bodů). Maikel Melero ukázal stejný trik a byl klasifikován jako pátý (391). Javier "Psy" Villegas sice nadchnul diváky při předvedení "Gangnam Style", ale jury ho dala na místo čtvrté (394).
Náš Libor Podmol vyhrál sice kvalifikaci (335 bodů) před Bizouardem (332) a Sheehanem (322), ale ve finále se mu nepodařilo svůj výkon zopakovat a obsadil místo třetí. O vítězství se tak utkali Josh Sheehan a Remi Bizouard. Francouz předvedl Rulerflip, Cliffhanger Flip a Hartattack Flip. Sheehan naopak Lazyflip, Tsunami Flip Indy a také 360. Nakonec  měl Australan o 3 body více (406) a stal se vítězem před Bizouardem (403) a Podmolem (401).
Bulharským finálem tak skončila letošní sezona. Po dvanácti závodech se mistrem světa stal suverénně Francouz Remi Bizouard se ziskem 210 bodů a znamenalo to pro něho třetí titul mistra světa. Stříbro putuje do České republiky zásluhou Libora  Podmola (188 bodů) a bronz si zajistil další Francouz David Rinaldo (148). Top-5 pak dokompletovali další zástupce země Galského kohouta Brice Izzo (139) a Němec Hannes Ackermann (102).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist