Freestyle motokrosař Franta Máca na tandemu s Vláďou: Těším se na každé další ježdění

Páteční rozhovor se ponese v motokrosovém duchu, protože pozvání přijal náš skvělý freestyle motokrosař Franta Máca. Frantu můžete znát z tratí klasického motokrosu, kterému se věnoval hodně dlouho, než ho kvůli zdravotním problémům vyměnil za Freestyle. Ano, může to znít jako paradox, ale je tomu tak, konec konců, poslechněte si ten příběh sami.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Franta Máca se jako malý kluk věnoval autokrosu, ovšem když vyrostl a nevešel se do juniorské buginy, dal se na motokros. V rozhovoru vypráví, jaké byly jeho začátky, jak vzpomíná na jeho první závod a jak úplně propadl kouzlu terénní motorky. Franta závodil nejen na našich motokrosových tratích, ale startoval také v seriálu Mistrovství Evropy a hodně si cení osmého místa ze Slovinska v Mistrovství světa MX3. Jak to tak bývá, nevyhnulo se mu moře zranění, jako jsou zlomeniny nebo trable se zády a kolenem. Když už to stálo za houby, sponzor mu řekl, že ho bude dál podporovat, ale ať se dá na nějakou jinou disciplínu, jako je třeba motokros freestyle.

Náš tip

Stahujte nekrácenou verzi v mp3: maca.mp3

Tak se také stalo a Franta sám přiznává, že k němu měl vždycky blízko a skákat ho vždycky fest bavilo. Dneska patří mezi českou FMX špičku a ve vzduchu točí věci, které mi hlava nebere. Díky FMX procestoval celý svět a také o tom bude řeč. Ještě jednou se vrátíme ke zdravotním problémům, protože jeho bohaté zkušenosti s léčbou nejrůznějších zranění a rychlému návratu do sedla mašiny mají na svědomí, že nyní pomáhá sportovcům po zranění být zpátky ve hře.

O čem se mluvilo:

  • Jak začal s motokrosem
  • O závodění doma i ve světě
  • Jak se dal na FMX
  • O zranění a následné léčbě
  • Jaké má Franta plány a na co se těší

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist