Berlin: Bizouard podruhé neporažen

První večer "NIGHT of the JUMPs" v Berlíně byl ve znamení dalšího vítězství Re­miho Bi­zouarda, když náš Libor Podmol skončil těsně za stupni vítězů jako čtvrtý a celkově si udržel druhé místo v šampionátu.

Seriál NIGHT of the JUMPs se vrátil nazpět do Berlína. Třetího podniku FIM Free­style MX World Cham­pi­ons­hip se zúčastnilo 12 jezdců FMX ze sedmi států. Z kvarteta domácích Han­nes Acker­mann, Fa­bi­an Bau­er­sachs, Lu­kas Weis a Kai Haa­se se ale do finále nedostal nikdo, stejně jako pádem v tréninku postižený Clin­ton Moo­re, který se pak soustředil na Best Trick Con­test. A vypadl i světový rekordman do výšky Mas­si­mo Bi­an­con­ci­ni (ITA).

Finálové sexteto mělo následující složení: Li­bor Pod­mol (CZE), Mai­kel Me­le­ro (ESP), Bri­ce Iz­zo (FRA), Ja­vier Vil­legas (CHL), Da­vid Ri­nal­do (FRA) a lídr šampionátu Re­mi Bi­zouard (FRA).
Soutěž Best Trick Con­test vyhrál Clin­ton Moo­re, Best Whip Con­test patřil Ja­vierovi Vil­legasovi a  Ma­x­xis Hig­hest Air se stal kořistí Mas­si­ma Bi­an­con­ci­niho s výkonem 8,00 metrů.
Finále začalo horrorovým crashem Me­le­ra při Seat­grab Flip, který se ale úplným zázrakem skončil bez zranění a Španěl skončil nakonec šestý. Da­vid Ri­nal­do nezopakoval své druhé místo v kvalifikaci a po několika chybách byl klasifikován jako pátý. Náš Li­bor Pod­mol předvedl skvělý Cliff­han­ger Flip a několik kombinací Un­d­er­flip, ale stačilo to pouze na čtvrté místo, čímž byl náš ex-mistr světa pochopitelně zklamán. Lépe se dařilo Bri­ce Iz­zovi, který ukázal nejen Tsu­na­mi Flip, ale i Heel­cli­cker Un­d­er­flip a po dlouhé době tak skončil na podiovém umístění.
Po zklamání v Turíně se vrátil do hry mistr světa Ja­vier Vil­legas a po skvělém výkonu skončil druhý. Jasným králem pátečního večera ale byl Re­mi Bi­zouard. ten předvedl Cliff­han­ger Flip, Tsu­na­mi Flip, 360 a Hart­at­tack Flip a ze tří dosavadních závodů tak už podruhé vyhrál a vede v šampionátu se ziskem 58 bodů před naším Pod­molem (50).

FIM FMX World Championship Ber­lin - 3. závod

Kvalifikace: 1. Re­mi Bi­zouard (FRA, Hon­da), 377 bodů; 2. Da­vid Ri­nal­do (FRA, Ya­ma­ha), 357;
3. Ja­vier Vil­legas (CHL, Ya­ma­ha), 356; 4. Bri­ce Iz­zo (FRA, Ya­ma­ha), 353; 5. Mai­kel Me­le­ro (ESP, KTM), 349; 6. Li­bor Pod­mol (CZE, Ya­ma­ha), 336; 7. Han­nes Acker­mann (GER, KTM), 326; 8. Mas­si­mo Bi­an­con­ci­ni (ITA, KTM), 313; 9. Lu­kas Weis (GER, Su­zu­ki), 293; 10. Fa­bi­an Bau­er­sachs (GER, Su­zu­ki), 264; 11. Kai Haa­se (GER, Su­zu­ki), 260; 12. Clin­ton Moo­re (AUS, Ya­ma­ha), 225.

Whip Con­test: 1. Ja­vier Vil­legas (CHL, Ya­ma­ha); 2. Kai Haa­se (GER, Su­zu­ki).

Best Trick FMX: 1. Clin­ton Moo­re (AUS, Ya­ma­ha); 2. Re­mi Bi­zouard (FRA, Hon­da); 3. Mai­kel Me­le­ro (ESP, KTM).

Best Trick MTB: 1. Pa­vel Alek­hin (RUS); 2. Ni­co Sc­hol­ze (GER)

Hig­hest Air: 1. Mas­si­mo Bi­an­con­ci­ni (ITA, KTM), 8,00 metrů; 2. Kai Haa­se (GER, Su­zu­ki), 7,50
Fi­nále: 1. Re­mi Bi­zouard (FRA, Hon­da), 437 bodů; 2. Ja­vier Vil­legas (CHL, Ya­ma­ha), 425;
3. Bri­ce Iz­zo (FRA, Ya­ma­ha), 422; 4. Li­bor Pod­mol (CZE, Ya­ma­ha), 417; 5. Da­vid Ri­nal­do (FRA, Ya­ma­ha), 404; 6. Mai­kel Me­le­ro (ESP, KTM), 355

Stav mistrovství světa po 3 závodech: 1. Re­mi Bi­zouard (FRA, Hon­da) 58 bodů; 2. Li­bor Pod­mol (CZE, Ya­ma­ha) 50; 3. Mai­kel Me­le­ro (ESP, KTM) 44; 4. Bri­ce Iz­zo (FRA, Ya­ma­ha) 40; 5. Da­vid Ri­nal­do (FRA, Ya­ma­ha) 36; 6. Clin­ton Moo­re (AUS, Ya­ma­ha) 24; 7. Ja­vier Vil­legas (CHL, Ya­ma­ha) 27; 8. Han­nes Acker­mann (GER, KTM) 24; 9. Mas­si­mo Bi­an­con­ci­ni (ITA, KTM) 23; 10. Ivan Zuc­co­ni (ITA, KTM) 15; 11. Van­ni Od­de­ra (ITA, KTM) 10; 12. Jo­se Mi­ral­les (ESP, KTM) 10; 13. Lu­kas Weis (GER, Su­zu­ki) 7; 14. Fa­bi­an Bau­er­sachs (GER, Su­zu­ki) 6; 15. Kai Haa­se (GER, Su­zu­ki) 5.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist