V Jižních Čechách startuje MČR 2016 v motoskijöringu

Po dvouleté pauze opět zavítá mistrovský motoskijöring do Jižních Čech. Úvodní závod seriálu Mistrovství ČR „ORION – SHIVA KTM CUP 2016“ se pojede tuto neděli 24.ledna 2016 na trati v Chotčinách u Chýnova. Závod pořádá aktivní Motosport Chýnov v AČR ve spolupráci s dobrovolnými hasiči SDH Chotčiny.

Na zdejší trati se jelo prozatím pouze jednou a to v roce 2012. Vítězi se tenkrát stali Josef Mňuk s Filipem Langerem. Jinak se v Jižních Čechách jel mistrovský motoskijöring celkem sedmkrát na různých tratích.

Závodu se mohou účastnit jezdci a lyžaři, kteří jsou držiteli platné licence pro motokros nebo enduro všech stupňů (mezinárodní licence, národní licence A, B, C nebo licence pro motoskijöring vydané prostřednictvím AČR nebo jiných FMN v rámci FIM). Lyžař může také startovat s licencí „L“. Mistrovský titul budou obhajovat dvojnásobní mistři Lukáš Mohaupt s Václavem Hotovým, kteří byli suverénní hlavně v sezóně 2015. Ale motoskijöring je sport vyrovnaný a o titul se může ucházet řada dalších kvalitních dvojic.

Novinkou v letošním seriálu je i vypsání samostatné kategorie MX2 pro jezdce do 21 let. Zkrátka nepřijdou ani nelicenční hobby závodníci, pro které připravili pořadatelé volný závod. Diváci se tak mají na co těšit.

Aktuálně k závodu MČR v motoskijöringu v Chotčinách – 24.1.2016

Úvodní závod MČR v motoskijöringu se v Chotčinách u Chýnova se v neděli 24. ledna POJEDE !!! Jeho součástí bude i vložený jednorázový závod pro hobby jezdce (bez licence). Počasí nám zatím přeje a teploty pod nulou mají vydržet až do konce týdne. O víkendu má dokonce i sněžit. Aktuální vývoj příprav závodu a stav počasí v Chotčinách najdete na www.motosportchynov.cz. Přihlášky až na místě, přejímky 8:00-9:30, tréninky od 10:00, start první jízdy MČR ve 12:30 hod.

Pro diváky bude určitě zajímavé, že se představí i několik domácích jihočeských posádek. S Jaroslavem Nejedlým pojede jako lyžař Michal Gregor, který se úspěšně zúčastňuje MMČR v motokrosu MX1.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist