Mistrovství ČR 2015 v motoskijöringu

Mistrovství České republiky v motoskijöringu 2015 se opět pojede jako Mistrovství ČR “ORION – SHIVA KTM CUP 2015“. V plánu je celkem šest mistrovských závodů, a pokud to sněhové podmínky dovolí, první závod odstartuje už v prvních dnech nového roku.

Kalendář závodů ORION – SHIVA KTM CUP 2015

01 - 04.leden 2015 - Klášterec nad Orlicí
02 - 10.leden 2015 - Žele (u Tábora)
03 - 31.leden 2015 - Letohrad
04 - 01.únor 2015 - Martinice v Krkonoších
05 - 07.únor 2015 - Horní Město (u Rýmařova)
06 - 14.únor 2015 - Dobřany v Orlických horách

První závod by měl být uspořádán na naši určitě nejznámější trati v Klášterci nad Orlicí, kde se odjelo nejvíce mistrovských závodů – celkem patnáct. A hned příští týden jezdci zavítají do Jižních Čech, kde by se mělo závodit v Želči u Tábora. Zde se pojede na úplně nové trati, protože pozemek té původní je připraven pro výstavbu.

Dále se divákům představí jezdci na trati u koupaliště v Letohradě. Jezdecké pole zavítá i do Krkonoš na trať v Martinicích, kde se v poslední sezóně jel jeden jediný mistrovský motoskijöring 2014. Seriál MČR také zavítá na Severní Moravu. Na trati v Horním Městě u Rýmařova je závod plánován na druhou únorovou sobotu. A pokud nám bude přát počasí, seriál závodů MČR v motoskijöringu vyvrcholí finálovým závodem v Dobřanech v Orlických horách, kde budou dekorování i mistři republiky 2015.
Všichni ale víme, jaká je naše paní zima. Většinou musí pořadatelé různě improvizovat a měnit termíny podle počasí. V současné době organizátoři seriálu připravují nominaci jezdců a jejich lyžařů. Mistrovský titul budou obhajovat úřadující mistři republiky Lukáš Mohaupt s Václavem Hotovým. Divákům se představí i další známí jezdci, kteří tvoří širokou motoskijöringovou špičku. Po roční pauze způsobené zdravotními problémy se na dráhu vrací nejúspěšnější motoskijöringová posádka bratří Šrolerů. Mají na svém kontě 3 mistrovské tituly a v historické tabulce jsou suverénně na čele se ziskem 1 258 bodů.

Pojede se podle stejného systému, který se osvědčil v poslední sezóně, což znamená s kvalifikačními jízdami, které vyvrcholí hlavní finálovou jízdou, ve které pojede 10 nejlepších dvojic. I nadále budou jezdci získávat mistrovské body za první 3 místa v kvalifikaci.

Závodů se mohou účastnit jezdci a lyžaři, kteří jsou držiteli platné licence pro motokros nebo enduro všech stupňů (mezinárodní licence, národní licence A, B, C nebo licence pro motoskijöring vydané prostřednictvím AČR nebo jiných FMN v rámci FIM). Lyžař může také startovat s licencí „L“.
Po dobrých zkušenostech z posledních dvou sezón pořadatelé vypisují závody „O pohár Orlických hor“. Jsou určeny pro nelicenční jezdce, kteří tak budou moci závodit na tratích MČR. Kromě závodů v jihočeské Želči se Pohár pojede na všech ostatních tratích. Jezdci pojedou jak o zajímavé ceny, tak finanční odměny a rovněž je uvidí diváci v televizi.

Seriál bude vyhlášen společně s MČR po závěrečném závodu v Dobřanech v Orlických horách. V jihočeské Želči pořadatelé počítají s vypsáním podobného závodu pro začínající hobby jezdce. Diváci se tak mohou opět těšit na zajímavé závody, o kterých budeme pravidelně informovat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist