MČR v motoskijöringu – Víkendový závod v Chotčinách zrušen

Na tuto sobotu, 16. února 2019, byl dle kalendáře Mistrovství ČR v motoskijöringu plánován předposlední závod seriálu v Chotčinách poblíž Chýnova na Táborsku. Měl to být jediný závod šestidílného seriálu na území jižních Čech. Z důvodu velké nepřízně počasí (obleva) je bohužel tento závod ZRUŠEN!

Odjety letos byly zatím pouze dva úvodní lednové podniky seriálu MČR v Klášterci nad Orlicí a v Rudníku v Podkrkonoší. Únorové závody v Dalečíně a v Letohradě již musely být z důvodu oblevy zrušeny. I navzdory dobře rozjetému seriálu této zajímavé adrenalinové disciplíny, kdy za sebou jezdec na terénním motocyklu táhne na laně lyžaře, bohužel nepřízeň počasí zrušila i další plánovaný závod seriálu v Chotčinách. Přitom již od ledna byla trať připravena, její profil byl uválcovaný a zmrzlý, po celém obvodu dráhy byly též nahrnuty z obou stran sněhové mantinely a ještě týden před akcí trať splňovala všechny parametry pro kvalitní mistrovský závod.

V pohotovosti byl připraven i celý pořadatelský sbor. Nicméně jsme nechtěli, aby se opakovala předloňská situace, kdy se během mistrovského závodu v Chotčinách do rozježděného sněhu opřelo sluníčko a odpolední finálové jízdy se dojížděly spíše na blátě než na sněhu, což je logicky problém především pro lyžaře. Proto jsme se nakonec rozhodli tak, jak jsme se rozhodli a sobotní podnik zrušili.

S hlavním pořadatelem závodu Milanem Makovcem jsme ještě uvažovali o tom, odjet alespoň volný závod v motoskijöringu pro regionální jezdce této disciplíny. Nicméně kvůli avizovanému, v podstatě jarnímu počasí na tento víkend (až plus 8°C) se bohužel nebude moci uskutečnit ani ten…

Pokud by přeci jen zima ještě nějaký další víkend vystrčila růžky, budeme Vás o případném konání motoskijöringových závodů na jihu Čech informovat na www.motosportchynov.cz

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist