Z prezentace týmu JD 191 Gunnex KTM

Netradiční prostředí zvolil pro prezentaci letošní jezdecké sestavy svého JD 191 Gunnex KTM teamu Jiří Jankovský. Odsvěcená kaple Sacre Coeur na pražském Smíchově poskytla velkorysý prostor, eleganci a důstojnost, jež vhodným způsobem zarámovala kvalitu i ambice představené sestavy.

Bývalý jezdec a (velmi) aktivní manažer Jiří Jankovský představil v úterý 26. února piloty, kteří se budou na motocyklech KTM v typických oranžovo modrých barvách prát o body v lokálních, evropských či dokonce světových šampionátech. Největší akvizicí pro letošek je bezesporu španělský mladík Jose Burton, jehož by krom domácího španělského šampionátu a série ADAC MX masters měly zajímat především body z mistrovství světa ktegorie MX1. O třídu níž mu bude dělat společnost na cestách po světě a závodech ADACu Richard Šikyňa. Petr Polák by se pak měl zúčastnit evropských závodů světového šampionátu a také ADAC youngster cupu.

Druhou trojicí reprezentantů teamu tvoři junioři Radek Větrovský, Tomáš Pikart a David Vondrák. Vídat bychom je měli krom českého mistrovství taktéž v německém šampionátu ADAC. José Burton a Richard Šikyna hned druhý den pro prezentaci odcestovali do Argentiny k prvnímu závodu mistrovství světa.

Zcela nově je členem teamu také jezdec poněkud odlišné disciplíny, tedy endura. Tím jezdcem je David Cyprián, jenž by se letos měl krom jiného zúčastnit všech osmi závodů seriálu WESS (World Enduro Super Series), která začíná v květnu v portugalském Portu eventem nazvaným Extreme XL Lagares. Dalšími zajímavými podniky tohoto mistrovství jsou třeba rakouské Erzbergrodeo nebo věhlasný rumunsky Romaniacs.

Akci byly přítomny jak osobnosti připomínající veleúspěšnou historii českého motokrosu (pánové Falta, Krajčovič), tak zástupci sponzorů a sportovních autorit (pan Abrhám a pan Šťovíček).

Jak už název týmu napovídá, všichni piloti používají oranžové nářadí rakouského výrobce, a to s tovární podporou (!). Držme jim tedy společně palce a doufejme, že zimní přípravu i kvalitní zázemí přetaví v dobré výsledky a naváží tak na dlouholetou tradici československého motocyklového sportu.

Informace o redaktorovi

Marek Vincík - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
baumaxc přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist