Townley se vrací do mistrovství světa!

Ben Townley (25) se vrací na místo činu! Skvělý novozélandský motokrosař, mistr světa MX2 z roku 2004, který poslední sezony strávil v USA, podepsal roční smlouvu s Kawasaki a pojede celý seriál mistrovství světa 2011 ve třídě MX1.

Townley byl kdysi označen za jednoho z největších motokrosových talentů posledních let. Po zisku titulu mista světa v roce 2004 ale odešel na pět let do zámoří a jeho kariéru zbrzdila vážná zranění. Získal sice titul SX Lites na východním pobřeží v roce 2007, ale přece jen od jezdce takové formátu se čekalo trochu víc. „Byla to noční můra. Čekalo se ode mě příliš moc a já to nebyl schopen naplnit, hlavně kvůli dvěma vážným zraněním, která jsem utrpěl,“ říká Townley. Když se prosáklo, že se chce vrátit do Evropy, zájem o jeho služby projevily všechny tovární stáje, ale Novozélanďan si nakonec vybral tým Kawasaki CLS, se kterým už v minulosti úspěšně spolupracoval. „Je to vážně úžasný pocit vrátit se tam, kde jsem slavil své největší úspěchy. Moc se těším na novou práci a boj o titul mistra světa v MX1. Navázání na dávnou splupráci s týmem CLS bylo klíčové pro mé rozhodnutí vrátit se do Evropy,“ říká Townley. Dalším klíčovým momentem bylo, že se o jeho stroje bude starat uznávaný nizozemský ladič a technik Harry Nolte, se kterým má Novozélanďan jen ty nejlepší zkušenosti. Tým bude sponzorsky zajišťovat společnost Monster Energy.

Townley poprvé přijel do Evropy jako zcela neznámý jezdec v roce 2001, když mu bylo pouhých 16 let a na tratích mistrovství světa působil jako zjevení. Hned v následujícím roce vyhrál švédskou Grand Prix a o dva roky později se stal mistrem světa v MX dvojkách, když dokázal vyhrát devět jízd. V roce 2005 přešel do kubatury MX1 a vyhrál tam čtyři Grand Prix. Stal se nováčkem roku a celkově obsadil v konečném účtování šampionátu skvělé třetí místo. „V Americe jsem pořád cítil, že mám v seriálu mistrovství světa MX1 nevyřízené účty a pořád tam ještě mohu něco dokázat,“ vzkazuje Townley svým soupeřům.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist