TOP 10 světových motokrosařů… jaká je vaše volba?

Statistiky, tabulky, žebříčky, i to patří ke světovému motokrosu. Redakce magazínu MX Large se pokusila odpovědět na otázku, kteří jsou nejlepší jezdci současnosti. Bez rozdílu třídy nebo šampionátu, který právě jezdí. S některými jmény jejich TOP 10 možná nebudete souhlasit, ale tak to bývá vždycky…

WORLD TOP TEN podle MXLARGE

1) Antonio Cairoli. Král světového motokrosu. Jeho světové tituly, sedmdesát vyhraných Grand Prix a suverénní bilance z posledních dvou Motokrosů národů, kde vyhrál všechny čtyři své jízdy, hovoří za všechno. 


2) Ken Roczen a Jeffrey Herlings. Těžké rozhodování, a proto jsou oba shodně na druhém místě. Nizozemec Herlings je trochu mladší, než jeho velký německý soupeř, ale samozřejmě oba jsou velmi slibnou budoucností motokrosu. Jak v AMA, tak v mistrovství světa. 

4) Eli Tomac. Pod evropské fanoušky možná trochu překvapivá volba, ale i on je jasnou hvězdou příštích let. Mistr amerických dvěstěpadesátek vloni v Německu na Motokrosu národů dokázal, jak velkým jezdcem už přes své mládí je. Když se jeho kolegové z amerického týmu vymlouvali, že nemohou příjít na chuť nezvyklé evropské trati, on přidal plyn a krásně si zazávodil s domácím favoritem Roczenem. 


5) Clement Desalle. Belgický tvrďák už by asi byl ve své kariéře někde jinde, kdy neměl tolik smůly. Letos zase, když už dotáhl na body Cairoliho v MS třídy MXGP, měl ve Švédsku bizarní pád, ne z vlastní viny, a jeho dosavadní snaha přišla vniveč. Co se týká rychlosti, je na tom určitě stejně jako Cairoli, potřebuje přidat na vyrovnanosti. 

6) Ryan Dungey. Tento Američan nikdy nezklame, vždy jede naplno. Je nepřekonatelný v přímých soubojích na trati. 


7) Jeremy Martin. Letos má se svou Yamahou za sebou neskutečnou sezonu v amerických dvěstěpadesátkách. Uvidíme, co se stane, když v srpnu do USA zamíří ke svému jedinému závodu Herlings. 

8) Arnaud Tonus. Tento momentálně zraněný Švýcar má talentu na rozdávání a dotáhne to daleko. Už si ho všimli v zámoří a příští sezonu zamíří do USA, kde pojede třídu 250 ccm (Lites) na Kawasaki. Stylově možná ještě lepší než Herlings. 


9) James Stewart. Bubba jezdí stylem pád nebo vítězství, proto má takové nevyrovnané výsledky. Málokdy dokončí celou sezonu bez toho, aby kvůli zraněním některé podniky vynechal. Když je ve své pohodě, dokáže být nejlepším na světě. 

10) Jeremy Van Horebeek. Belgický jezdec mnohým připomíná svým vytříbeným stylem Dungeyho, je hodně vyrovnaný a vždy hledá tu nejoptimálnější stopu. Na rozdíl od Desalla nebo třeba Francouze Gauthiera Paulina málokdy udělá chybu, prostě to řeže kolo za kolem do cíle. Yamaha s jeho angažováním udělala přestup roku, vloni ještě patřil Kawasaki.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist