Roelants po pádu necítí dolní polovinu těla

Jak už zmínil Antonio Cairoli, celý paddock motokrosového mistrovství světa se modlí za zlepšení zdravotného stavu Joëla Roelantse. Belgický jezdec v sobotní kvalifikaci třídy MXGP špatně odhadl jeden z velkých skoků a po hrozivém pádu je napůl ochrnutý.

K neštěstí došlo ve druhém kole kvalifikačního tréninku na Velkou cenu Itálie v Maggioře. Roelants ze soukromého týmu J-Race Honda po jednom z velkých skoků dopadl příliš blízko a po ošklivé havárii se těžce poranil záda. Belgický jezdec si ihned po nabytí vědomí stěžoval na to, že nemá v dolní polovině těla žádný cit a byl okamžitě transportován do nemocnice v Turíně. Potvrdily se fraktury osmého a devátého obratle a bylo nutné neprodleně provést operaci. Ta trvala přes pět hodin a zatím není jasné, jestli se Joëlovi v budoucnu vrátí do celého těla cit. Jeho záda nyní vyztužilo osm kovových destiček. V nejbližší době bude přemístěn kvůli dalším vyšetřením do Belgie. Neustále u něj je známý motokrosový lékař Toon Claes. Joëlova první slova po probuzení po operaci zněla: „Moc dobře vím, o co tady jde. Své rozhodnutí už jsem učinil. Budu nadále bojovat.” Podle lékařů budou rozhodující následující tři týdny.
Těžce zraněného jezdce lze podpořit na Twitteru (#supportJR) nebo na Facebooku ve skupině Like als steun voor Joel Roelants, která už má přes 4500 fanoušků. Pětadvacetiletý jezdec z belgického Grobbendonku býval hvězdou dvěstěpadesátek, kde například v roce 2012 skončil se svou Kawasaki celkově šestý. Vloni vstoupil do královské třídy MXGP a hned při své premiéře byl se svou Yamahou klasifikován jako dvanáctý celkově. Pro letošek spoluvytvořil rodinný tým s podporou Hondy a před osudnou Velkou celou Itálie okupoval v tabulce MS jedenácté místo. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist