Petr Polák na tandemu s Vláďou: Motokros je intenzivní sport na vysoké úrovni

Je tu pátek a s ním další host v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou. Je to motokrosař Petr Polák, který je stálým účastníkem Mistrovství světa třídy MX2. Právě teď se chystá na domácí Grand Prix v Lokti, kde se předvede českým fanouškům a je připraven vydat ze sebe maximum. Poslechněte si rozhovor s mladým motokrosařem, který jede svět a dělá všechno proto, aby šel stále nahoru.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O vstupu do mistrovství světa MX2
  • Jak to chodí v zahraničí, kde žije a trénuje
  • O tréninku a životosprávě
  • Jak důležitá je hlava a sebepoznání
  • O rivalech a kamarádech z mistrovství světa
  • Jak se chystá na domácí GP v Lokti
  • Jak náročný je motokros

 

Náš tip

Celý nezkrácený rozhovor ke stažení zde: polak.mp3

Motokrosař Petr Polák je stálým jezdcem mistrovství světa v kategorii MX2 a aby tam dokázal pravidelně bodovat, snaží se na sobě pořádně makat po všech stránkách. V rozhovoru přiblíží, co všechno obnáší být stálým jezdcem mistrovství světa, jak tvrdě musí trénovat a jak důležité je psychické rozpoložení. Konkurence ve světovém šampionátě je pochopitelně veliká a každý se chce stát mistrem světa. Je bez debat, že každý světový bod je těžce vykoupený a na trati to jiskří od spadnutí žebříku až po šachovnicovou vlajku.

Petr popisuje, jak je motokros náročnou disciplínou a jak velikou roli hraje fyzická kondice. Jak sám říká, „má rekord tepové frekvence 213 a po projetí cílem se tenkrát probudil na kapačkách“. V rozhovoru zazní, jak se na závody připravuje, s kým trénuje a proč je důležité žít v zahraničí. Jelikož pomalu startuje domácí GP v Lokti, dojde řeč také na domácí Grand Prix a atmosféru, která je pro České jezdce vždycky něčím extra. Pokud vás zajímá, jak Petr začal jezdit na motorce, kdy se poprvé postavil na start závodů a co obnášelo vstoupit do mistrovství světa, poslechněte si tento rozhovor. Určitě doporučuji stáhnout si kompletní rozhovor ve formátu mp3.

Přečtěte si také: 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist