Petar Petrov nahradí u Kawasaki zraněného Ferrandise

Státy bývalého socialistického bloku je třeba brát ve světovém motokrosu smrtelně vážně. Po Rusu Jevgeniji Bobryševovi, který jezdí tovární Hondu, a Lotyši Paulsu Jonassovi se smlouvu u Red Bull KTM, usedne do sedla továrního motocyklu i Bulhar Petar Petrov, jenž v týmu Monster Energy Kawasaki MX2 Racing nahradí zraněného Dylana Ferrandise.

Jak jsme již informovali, druhý muž průběžného pořadí dvěstěpadesátek Francouz Ferrandis odjel z minulého závodu ve Španělsku s těžce pochroumaným kolenem a lékaři po jeho operaci definitivně potvrdili, že se talentovaný mladík letos už v seriálu mistrovství světa nesveze. Team Monster Energy Kawasaki MX2 Racing tak musel narychlo hledat náhradu a sehnal Bulhara Petara Petrova, se kterým podepsal smlouvu do konce sezony. Tento víkend v britském Matterley Basin, kde se jede další Velká cena, se tak představí po boku nových kolegů Francouze Jordiho Tixiera a Američana Thomase Covingtona. Dvacetiletý Bulhar už má velké zkušenosti, vždyť závody mistrovství světa MX2 jezdí už od roku 2010, předtím měl velmi povzbudivé výsledky ve třídách 85 a 125 ccm. Poprvé ve své kariéře ale usedne na tovární bike.

Petrov má zatím na svém kontě v barvách různých týmů (Hitachi Construction Machinery KTM) spoustu umístění v Top 10 a několikrát dojel v první pětce. Nyní se těší na novou výzvu. Před sedmým závodem MS má odjet pár tréninků, aby si zvykl na novou motorku a nový tým. "Dostal jsem velkou šanci a jsem z toho velmi šťastný," říká Petrov, v tabulce MS MX2 letos zatím třináctý. "Team Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team je tovární tým a já jsem vděčný, že ve mně mají takovou důvěru. S podporou, kterou nabízejí, věřím, že moje výsledky půjdou nahoru. Moc se těším na závodění s nimi a uvidíme, co se stane.” Vedení Kawasaki také potvrdilo, že devítinásobný mistr AMA Ryan Villopoto vynechá už třetí závod MS třídy MXGP po sobě kvůli zranění, které utrpěl po pádu v italském Trentinu.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist