Ohlasy po motokrosové GP Švýcarska, Cairoli je OK

Vítězi šestnáctého závodu motokrosového mistrovství světa, Velké ceny Švýcarska, se stali Nizozemec Jeffrey Herlings (MXGP) a mladičký Španěl Jorge Prado (MX2). Oba jezdci týmu Red Bull KTM Factory Racing zároveň vedou průběžné pořadí seriálu. Zranění kolena Antonia Cairoliho, Herlingsova týmového kolegy a nejbližšího pronásledovatele v tabulce MS, zdá se, nebude tak vážné. Ohlasy nejlepších jezdců si můžete přečíst v následujícím článku.

Ital Antonio Cairoli si v nedělní první jízdě po pádu přes řídítka poranil koleno a panovaly obavy, že by mohl vynechat další závody, což by přihrálo titul do rukou Herlingse. Ale devítinásobný šampion vydal prohlášení, že je v pořádku a nastoupí už tento víkend na start Velké ceny Bulharska v Sevlievu. „Dobré zprávy,“ napsal obhájce titulu Cairoli. „Nic není zlomeného a já pojedu tento víkend v Bulharsku. Mám natažené kolenní vazy, je tam nějaká tekutina. Pár dní odpočinku a budu zase připraven závodit."

Antonio Cairoli, v nedělních jízdách osmý a šestý: "Víkend jsem začal dobře vítězstvím v kvalifikačním závodě. Cítil jsem se na trati dobře, ale můj start do první jízdy nebyl nijak skvělý. Když jsem viděl, že Jeffrey vede, tak jsem začal tvrdě tlačit. Věděl jsem, že musím zůstat s ním, abych měl možnost vyhrát. Některé kluky jsem předjel, ale pak mi chcípnul motor a přišel pád. Okamžitě jsem cítil, že mám něco s kolenem. Také řídítka byla ohnutá a přední brzda nefungovala. Bylo těžké potom udržet rytmus. V přestávce jsme koleno ledovali, ale nebylo to na 100 % v pořádku. Nevěděl  jsem, co mám v druhé jízdě očekávat. Začátek byl v pořádku a já jsem mohl jet s kluky vepředu tak asi dvacet minut. Ale pak jsem toho měl dost, sedět na motorce v tak divné pozici je úmorné. Klesl jsem na šestou pozici, což bylo stále v pořádku. Ale prioritou je nyní kontrola kolena a doufám, že budu moci dokončit sezónu bez problémů."

Jeffrey Herlings, ve Švýcarsku vítěz třídy MXGP: „Je docela úžasné udělat 1-1, když vezmeme, že je to pro mne těžká trať. Nebylo to vůbec snadné, takže musím poděkovat týmu Red Bull KTM za skvěle připravenou motorku a skvělou práci, kterou tito kluci dělají. Máme do konce jen čtyři závody a tento víkend byl čistě o tom, jak si pojistit šance na titul. Chcete-li vyhrát na této úrovni a jít proti klukům jako je Tony a všichni ostatní, musíte být fyzicky a mentálně 100procentně připraveni, pak se nemusíte ničeho obávat. Je to těžké, ale pokud vyhráváte, tak to stojí za to."

Vítěz dvěstěpadesátek Jorge Prado (KTM): "Pauls byl v první jízdě opravdu dobrý, a když na mně tlačil, udělal jsem malou chybu. On mě dotáhl a předjel. Měl jsem tady docela problém s dechem a v druhé jízdě to bylo zvlášť těžké. V posledních kolech už jsem měl všech těch hrbolů plné zuby. Ale vyhrál jsem a před Bulharskem jsem neztratil žádné body. V Sevlievu jsem kdysi vyhrál mistrovství Evropy ve třídě 65cc, a tak věřím, že to tam pro mě bude dobré. Uvidíme!"

Belgičan Clément Desalle (Kawasaki), třetí ve třídě MXGP: „Byl to opravdu dobrý víkend, i se sobotou jsem udělal tři dobré starty. V prvním závodě jsem měl dobrý start a poté, co mě Jeffrey (Herlings) předjel, jel jsem si vlastní závod a skončil druhý daleko před Romainem Febvrem. Ve druhé jízdě jsem cítil, že mám dobrou rychlost a několik kol jsem vedl. Myslel jsem na možné vítězství, ale pak jsem udělal několik chyb a předjeli mne Jeffreym a Romain. Nebyl jsem pak spokojený s tím, že mne dostal také Tim (Gajser), ale čtvrté místo nakonec stačilo k zajištění šestého podia v této sezoně."

Lotyš Pauls Jonass (KTM), druhý ve třídě MX2: "Tento víkend jsem se cítil opravdu dobře a to musím říct, že Frauenfeld-Gachnangs s těmi hlubokými kolejemi nepatří k mým oblíbným tratím. Ale já jsem byl na koni. V prvním závodě se mi Jorgeho podařilo předjel deset minut před koncem a to bylo dobré! Ve druhém závodě mi trvalo příliš dlouho, než jsem se dostal před Watsona a Jorge v čele už si stačil udělat náskok. Snažil jsem se to dojet, ale dvě kola před koncem jsem svou snahu přehnal a ukázal jsem fanouškům trochu freestylu. Každopádně výsledek 1-2 je fajn a jsem rád, že jsem se zase vrátil na podium. Jestli ale chci obhájit titul, budu muset ještě zajet i lepší závody. Stát se může všechno, máme k dispozici ještě osm jízd a spoustu bodů, které lze získat nebo ztratit. Mým cílem je přejít do třídy MXGP jako šampion.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist