Ohlasy po motokrosové GP Švýcarska

Přes 40 000 fanoušků sledovalo o uplynulém víkendu na trati v Frauenfeldu-Gachnangu Velkou cenu Švýcarska, patnáctý podnik letošního motokrosového mistrovství světa. Ohlasy nejlepších tří jezdců v každé třídě si můžete přečíst v následujícím článku.

Vítěz třídy MXGP Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM): “Tentorkát všechny díly mozaiky do sebe skvěle zapadly a mě se podařilo vyhrát. Pamatuju se, že jsem kdysi prohrál Velkou cenu s bilancí 1-2, a teď jsem vyhrál dokonce s prvním a šestým místem. Jsem opravdu moc šťastný, triumfoval jsem po Lommelu podruhé za sebou a potřetí v této sezoně. Trať tady byla parádní, když se vám podařilo dobře odstartovat. Pokud ne, byla to naopak katastrofa. Velmi špatně se tady přejíždělo. Mám před sebou v průběžné klasifikaci jediného muže, a tím je s velkým náskokem můj týmový kolega Antonio Cairoli. Pochopitelně bych chtěl titul, ale ten už je zřejmě mimo můj dosah. Titul vicemistra ve svém premiérové sezoně ve třídě MXGP bych taky bral.“

Francouz Benoit Paturel (Yamaha), vítěz třídy MX2 s bilancí 2-1: “Konečně jsem se dočkal vítězství ve Velké ceně. Čekal jsem na to velmi dlouho, ale dneska to byl můj den. Hodně jsme se na to s celým mým týmem nadřeli. V poslední době se mi zdálo, že se zlepšujeme a jdeme správným směrem. Tady jsme všechno zúročili a já nemohu ani vyslovit, jak šťastný jsem. Chtěl bych všem okolo mě poděkovat, je to krása!”

Ital Antonio Cairoli (KTM), třetí ve třídě MXGP: “Pro vývoj šampionátu jsem sice zajel dobrý výsledek, ale jinak s touto Grand Prix spokojený nejsem. Zdálo se mi, že všichni okolo mě strašně riskovali a já jel příliš opatrně, hlavně ve druhé jízdě. Tam jsem také udělal pár chybiček, které mě stály cenné sekundy. Pokud budu chtít zase vyhrávat, musím být na motorce mnohem víc agresívní. Tady jsem si pořád připadal nějak ospale. Ale hlavní je, že se titul blíží stále víc a víc. Už se těším do Švédska, kde je moc fajn trať.“

Druhý ve třídě MX2 Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki): “Bylo to úžasné, celý víkend. Byli tady všichni moji fanoušci a přátelé. Cítil jsem se dobře po oba dny, moje Suzuki RM-Z250 pracovala fantasticky. První jzdu jsem vyhrál a druhou jsem chtěl vyhrát také, ale do cesty se mi zčista jasna postavil někdo na KTM a já se mu nemohl vyhnout. Vyjel jsem zpět po pádu úplně poslední a ještě se stačil vypracovat na páté místio. Do té stíhačky jsem dal úplně všechno.”

Lotyš Pauls Jonass (KTM), třetí ve třídě MX2: “Připadalo mi to, jako by mi tady celý víkend něco chybělo. Snad rychlost, snad více sebevědomí. Ale do hodnocení mistrovství světa jsem ztratil jen pár bodíků, jsem pořád s velkým náskokem v čele, takže to je dobré. Mám další podium a je důležité zůstat do konce sezony vyrovnaný. Jeremy a Benoit byli tentokrát trochu rychlejší.”

Francouz Gautier Paulin (Husqvarna), druhý ve třídě MXGP: “Z toho, že jsem zpátky na podiu jsem opravdu šťastný. O celkové vítězství ve Velké ceně Švýcarska se svedl opravdu velký boj. Tempo v obou jízdách bylo strašně vysoké. Nakonec jsem měl stejně bodů jako Herlings, ale on vyhrál díky triumfu ve druhé jízdě. Pozitivní pro mě bylo také to, že jsem měl dva výborné starty a na pár kol jsem se ocitl i ve vedení. Musím všem v týmu poděkovat za oddanost a těžkou práci, kterou tady od soboty odvedli."



 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist