Motokrosový tým Delta v Anglii neuspěl

Tým Ervína Krajčoviče v britském závodě Mistrovství světa neuspěl, přesto si Andrew McFarlane stále drží šanci na světový titul.

McFarlen dvakrát nedojel
Na rozdíl od předchozích třech závodů se počasí na velkou cenu Anglie polepšilo a kolem technické trati Isle of Wight se sešlo pětadvacet tisíc diváků. Na vynikajícím okruhu vyhrál letos svou osmou kvalifikaci Cairoli, který pak dojel v první rozjížďce třetí a v druhé odstoupil z prvního místa pro technickou poruchu motorky. Výraznou porci štěstí nepobral ani Alessio Chiodi. V první rozjížďce ho soupeř vytlačil z pátého místa z trati, Alessio se těžce probojovával z patnáctého místa a do cíle dojel jako devátý. V druhé rozjížďce se Chiodi díky pádu soupeře dostal ze třetího místa opět mimo trať a následně do oplocení trati. Část pletiva mu sice zůstala v zadní brzdě, ale i tak zahájil Alessio svou další stíhací jízdu, kterou dokončil na sedmé pozici.
I když se dá Chiodiho víkend označit jako smolný, není to nic proti událostem které potkaly Andrew McFarlanea. Ten měl v první rozjížďce vynikající start a po několika kolech jej z třetího místa vyřadila porucha motoru. Stejná situace se bohužel opakovala i v druhé rozjížďce a Andrew opět nedojel. Naštěstí pro něj ale nedojel ani celkově vedoucí Cairoli a McFarlane má i přes nevydařený víkend stále šanci na zisk titulu.
Náš nejmladší zástupce František Smola na anglické trati nestartoval a v cestě za bojem o mistrovské body ho zastavilo obnovené zranění zápěstí.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Přemek Vaněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist