Mistr světa Tixier odchází ke Kawasaki

Celkem překvapivý tah předvedl francouzský motokrosař Jordi Tixier. Sotva získal v Mexiku letošní světový titul ve třídě MX2, přestoupil z továrního týmu KTM Red Bull Factory ke Kawasaki a příští rok tedy bude obhajovat titul na zeleném stroji KX250F.

Parťáky ve stáji Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team budou jednadvacetiletému Jordimu Tixierovi dělat jeho francouzský krajan Dylan Ferrandis a Američan Thomas Covington. Další dosavadní jezdec tohoto týmu Ital Alessandro Lupino, který byl letos dlouho zraněný,  odchází k Hondě. Rok 2015 bude kvůli věkovému limitu poslední sezonou Tixiera ve dvěstěpadesátkách. Jordi se do náruče zelených po letech vrací, vždyť kdysi získal francouzský juniorský titul na Kawasaki KX125. Tým Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team se bude podle vyjádření svých šéfů příští rok soustředit výhradně na dvěstěpadesátky a může počítat s plnou tovární podporou Kawasaki.
„Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal smlouvu s tak silným týmem. Měli jsme spolu neoficiální kontakty celou tuto sezonu a velmi jsem oceňoval, jak velký zájem projevili o to, aby mne získali,“ uvedl Tixier. „Jejich další velkou motivací bude obhájit příští rok můj titul, což je samozřejmě i můj cíl. Bude to ztížené tím, že pojedu na jiné motorce, ale bavil jsme se techniky Kawasaki a ti mne ujistili, že v každé situaci mohu spoléhat na to, že dostanu z Japonska ten nejlepší možný materiál.”  Zatímco Tixier bude muset po skončení sezony odejít do třídy MXGP (pokud o něj bude zájem), jeho kolegové budu moci dále zůstat ve dvěstěpadesátkách a jsou tak pro Kawasaki budoucností. Dylanu Ferrandisovi je dvacet a talentovanému Covingtonovi dokonce pouze osmnáct. 
Oba už dokázali své kvality. Ferrandis kromě toho, že minulý vyhrál triumfoval s Francií na Motokros národů, letos vyhrál svou první Velkou cenu a celkově skončil v mistrovství světa čtvrtý. Covington hned při svém březnovém debutu v Kataru dokázal zajet na bednu. "Je to fantazie, že se Jordi pro letech zase vrací do rodiny Kawasaki. Věřím, že mu poskytneme tu nejlepší podporu pro závěrečný rok jeho kariéry v MX2 a pomůžeme mu obhájit jeho letošní titul,“ uvedl Steve Guttridge z Kawasaki Motors Europe. „Vůbec máme na příští rok opět velmi silnou sestavu a nechybí nám ani motivace prokázat, že KX250F patří k světové extratřídě mezi motocykly."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist