Mistr světa Herlings se už letos do šampionátu nevrátí

Šance Jeffeyho Herlingse na obhájení titulu ve třídě MXGP definitivně padly. Po diskusích v centrále KTM Motorsport v rakouském Munderfingu se vedení týmu Red Bull KTM Factory Racing společně s nizozemským motokrosařem rozhodlo pro dva další lékařské zákroky. Jeden z nejlepších jezdců současnosti tak vynechá zbytek závodů mistrovství světa 2022.

Sedmadvacetiletý Herlings se dostatečně nezotavil ze zlomeniny patní kosti levé nohy, kterou si zranil necelé dva týdny před úvodním podnikem seriálu MS 2022. Stále cítí značné nepohodlí a malou ohebnost chodidla. Podobný náraz by mohl podle lékařů způsobit další a ještě výraznější poškození nohy. Šampionát už má za sebou stejně sedm závodů a náskok Slovince Tima Gajsera (Honda) v čele třídy MXGP je obrovský. Pokud se bude zdravotní stav několikanásobného mistra světa výrazně zlepšovat, dostane možnost zajezdit si v nadcházejícím ročníku motokrosové série AMA Pro National v USA, která začíná na konci tohoto měsíce. Všechno směřuje k tomu, aby Herlingsova rehabilitace skončila na podzim, aby mohl zcela fit testovat a trénovat s výhledem na potenciální třetí titul ve třídě MXGP v roce 2023.

Jeffrey Herlings: „Připadá mi to teď jako dlouhá cesta, ale vím také, že to rychle uteče. Děkuji všem svým fanouškům za projevení podpory a samozřejmě nejlepšímu týmu v motosportu. V Red Bull KTM mi vždy kryli záda a jsem jim opravdu vděčný, že to tak cítí."
Robert Jonas, vedoucí oddělení KTM Motorsports Offroad: „Bylo to těžké rozhodnutí. Pro Jeffreyho bylo obtížné vynechat tolik závodů, zvláště, když měl v roce 2022 tak lákavé cíle. Ale pak už to bylo snadnější, protože jsme si všichni uvědomili, že kdyby se vrátil do seriálu, znovu by riskoval své zdraví. Zavolali jsme si a popovídali. Shodli jsme se, že by měl využít čas k tomu, aby se plně připravil na svou čtrnáctou sezónu s námi v roce 2023. Všichni víme, jak rychlý a soutěživý Jeffrey je, když je zdravý, šťastný a sebevědomý. A takhle ho potřebujeme."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist