Ferrise nahradí u Dixona Rui Gonçalves

Britskému manažerovi Stevu Dixonovi dlouho netrvalo, než si sehnal náhradu za Australana Deana Ferrise, který mu po podepsání smlouvy utekl do Ameriky. V týmu Bike it Yamaha Cosworth příští rok pojede motokrosové mistrovství světa třídy MXGP Portugalec Rui Gonçalves.

Osmadvacetiletý Rui Gonçalves je nejúspěšnější motokrosař portugalské historie, kdysi získal titul vicemistra světa třídy MX2 a vyhrál domácí Grand Prix v Aguedě v roce 2009. Ke smlouvě v respektované stáji Steva Dixona mu notně dopomohl portugalský dovozce Yamahy, který si ale vymínil, že Gonçalves pojede na zcela nové Yamaze YZ450F také portugalský šampionát. Rui je považován za precizního, technického a inteligentního jezdce s výbornými starty, výjimečným citem pro set-up motorky, umí to dobře na písku. Má za sebou působení ve dvou továrních týmech, naposledy u Hondy s Rusem Jevgenijem Bobryševem. Nahradil ho tam Němec Max Nagl. Tuto sezonu měl Gonçalves smolnou, když ho brzdila drobná zranění. S KTM v týmu ICE1 Racing skončil v konečném účtování třídy MX1 třináctý, když nejlepší výsledky udělal zkraje sezony během asijského turné. Příští rok půjde o jeho pátou sezonu v prestižní třídě MXGP/MX1, ale poprvé pojede na Yamaze. Gonçalves bude sdílet zázemí během Velkých cen s mladým Britem Maxem Anstiem, který pojede dvěstěpadesátky na Yamaze YZ250F. Šampionát začne 1. března nočním závodem v katarském Losailu.
„Jsem velmi potěšený, že budu moci jezdit v tak skvělé stáji, motocykly laděné Stevem Dixonem mají skvělou reputaci. Moc se těším na spolupráci. Na Yamaze jsem ještě nejezdil, ale o to víc se těším na zahájení zimní přípravy. Cítím se být skvěle motivovaný , chci zlomit tu smůlu,kterou jsem měl v roce 2013. Chci ukázat svůj opravdový potencionál. Musím poděkovat všem, kteří se o doladění smlouvy zasloužili, speciálně Filipemu u Yamaha Motor Portugal,“ září spokojeností Goncalves, který po Ferrisovi zdědil uznávaného mechanika Victora. Místo v týmu Bike it Yamaha Cosworth se uvolnilo poté, co hvězda letošního šampionátu třídy MX2, třiadvacetiletý Australan Dean Ferris, zrušil už podepsanou smlouvu s Dixonem a zamířil do zámoří. Pojede tam sérii 250 SX na západním pobřeží a pak hlavní seriál AMA Motocross 2014 na továrním stroji KTM 250 SX-F.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist