Coldenhoff se vrací k týmu Standing Construct

Letošní motokrosové mistrovství světa je teprve ve své polovině a už tu máme první velký přestup. Současný tovární jezdec KTM Glenn Coldenhoff podepsal dvouletou smlouvu s týmem Standing Construct KTM. Od nového roku se tak vrátí do týmu, se kterým dosáhl svých největších úspěchů.

Sedmadvacetiletý Nizozemec, který je všeobecně považován za jednoho z pěti nejlepších jezdců třídy MXGP, samozřejmě dojezdí tuto sezonu na KTM 450 SX-F v týmu Red Bull KTM Factory. Pak má zajištěny další dva roky na stejném motocyklu, ale v soukromé stáji Standing Construct, a to až do konce roku 2020. V současné době drží po dvanácti odjetých závodech průběžné sedmé místo. Vloni obsadil v konečném pořadí třídy MXGP desáté místo. Byl také dvakrát stříbrný s týmem Nizozemska na Motokrosu národů. Na svém kontě má dvě vítězství v závodech Grand Prix. V roce 2014 vyhrál dvěstěpadesátky v britském Matterley Basin a v roce 2015 třídu MXGP, ve své nováčkovské sezoně, v lotyšském Kegumsu. V týmu Standing Construct letos závodí s nepříliš uspokojivými výsledky nováček ve třídě Švýcar Valentin Guilllod (celkově 22.) a zkušený Belgičan Kevin Strijbos (celkově 15.). 

Coldenhoff je nadšený, že se vrací do týmu, který zná, má v něj důvěru, a navíc zůstane na vítězném motocyklu KTM. Navíc dobře věděl, že se na jeho místo v továrním týmu KTM třídy MXGP už teď cpe hvězda třídy MX2 a obhájce světového titulu Lotyš Pauls Jonass. „Jsem opravdu rád, že se se opět spojím s týmem Standing Construct KTM. Prošel jsem si několik zajímavých týmů, ale lidi ve Standing Construct znám už mnoho let. Vím, že pracují velmi profesionálně a mají stejné cíle jako já. Jejich způsob práce spolu se zkušenostmi, které mám s KTM a výrobcem odpružení WP, mi zaručují, že budu schopen jet jednu z nejlepších motorek v paddocku MXGP,“ uvedl Glenn Coldenhoff po podpisu smlouvy.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist