Coldenfoff přestupuje od Suzuki ke KTM

Nejúspěšnější továrna v motokrosovém mistrovství světa posledních let KTM musela nějak zareagovat na fakt, že letos přišla o titul ve třídě MXGP ve prospěch Francouze Romaina Febvra a jeho Yamahy. A tak vedení KTM Motorsports a Red Bull KTM Factory Racing Team po nizozemské Grand Prix oznámilo, že podepsalo smlouvu s Glennem Coldenhoffem.

Čtyřiadvacetiletý nizozemský jezdec Glenn Coldenhoff letos jako nováček ve třídě MXGP jezdil v barvách Rockstar Energy Europe u Suzuki a podpisem smlouvy s továrnou KTM tak zúročil své neustále se zlešující výkony. V domácím Assenu uplynulý víkend stál na bedně. Ale už v lotyšském Kegumsu oslavil své první vítězství v královské třídě poté, co dokončil rozjížďky na prvním a druhém místě. Jeden triumf má také ve třídě MX2. Coldenhoff v sedle továrního motocyklu KTM 450 SX-F vystřídá zřejmě věčně zraněného Belgičana Kena De Dyckera. Uvidíme, jak si specialista na písek povede po boku osminásobného mistra světa Itala Antonia Cairoliho, který letos pro zranění ruky vynechal několik závodů a loňský titul tak neobhájil.



„Jsme pevně přesvědčeni, že Glenn bude cenným přírůstkem do naší sestavy pro třídu MXGP. Je to jezdec plný talentu, potenciálu a kvalit, na což vždy hledíme při náboru do našeho seniorského motokrosového týmu. Věříme, že nám Glenn výrazně prospěje a těšíme se, že v budoucnu získá spoustu pódiových umístění,“ uvedl po podpisu smlouvy manažeŕ KTM Pit Beirer. Coldenhoff začal závodit už v raném věku a v pouhých třinácti letech se stal nizozemským šampiónem v kubatuře do 85 ccm. Před svým přechodem do třídy MX2 v roce 2011 závodil v evropském mistrovství EMX a také v ADAC Junior Cupu. V roce 2013 jezdil Coldenhoff už MS ve třídě MX2 na motocyklu KTM a obsadil konečné páté místo, když dokázal nasbírat celkem 472 mistrovských bodů. Pak už následoval přestup k Suzuki, nejprve jezdil rok MX2, letos už čtyřistapadesátku.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist