Cairoli vynechá pár závodů, aby doléčil zlomeninu

Takovou marodku mezi nejlepšími jezdci snad ještě motokrosové mistrovství světa nezažilo. Po Američanovi Ryanu Villopotovi, Belgičanovi Clementu Desalleovi a Němci Maxu Naglovi odstupuje na několik závodů také osminásobný mistr světa a obhájce titulu Antonio Cairoli. Továrního jezdce KTM tak bohužel neuvidíme už tento víkend v západočeském Lokti.

Cairoli havaroval 14. června během domácího podniku v Maggioře a v podstatě od té doby jezdí s poraněnou rukou. Jeho výsledky také podle toho vypadaly. A nyní dokonce vedení týmu Red Bull KTM Factory Racing oznámilo, že si Antonio Cairoli bere na zatím neznámou dobu pauzu, aby se ze svého zranění pořádně vyléčil. Nebude závodit do doby, než bude zdravotně zcela v pořádku. Podle KTM Motorsports Department má Ital zlomeninu pod levým loketním kloubem, a tak tři poslední Velké ceny jel s velkými bolestmi a zaťatými zuby. Zlomeninu objevil až nedávno motokrosový specialista, belgický dr. Claes, a i hned informoval ředitele KTM Motorsport Pita Beirera. Ten si sedl s Cairolim a oba čekalo těžké rozhodování, jestli sbírat dál body v závodech ariskovat další zhoršení zranění, nebo začít s kompletní rehabilitací bez jízdy na motocyklu.

Zvítězil zdravý rozum a Antonio se začal léčit. A to i přesto, že stále drží v šampionátu druhé místo za Francouzem Romainem Febvrem. Letošní nováček v prestižní třídě MXGP a tovární jezdec Yamahy, který vyhrál několik závodů po sobě, má tak nyní velkou šanci na šokující zisk světového titulu. Claudio de Carli, týmový manažér jezdců Red Bull KTM Factory Racing třídy MXGP, uvedl, že Cairoli bude chodit na kontroly každých 14 dní, Stále věří, že jeho svěřenec vynechá pouze dvě Grand Prix. „Nejnovější diagnostická vyšetření ukázala, že fraktura se zhoršila pravděpodobně tím, že jsem pokračoval v závodění. Samozřejmě to není žádná legrace jezdit se zraněním a nebýt schopen bojovat o vítězství, i když jsem se snažil jet stejně jako vždy. Ale teď musím přibrzdit a doufat, že se to zahojí bez nutnosti chirurgického zákroku,“ dodal Cairoli.



 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist