Belgičan DeDycker se vrací k Hondě

Jak se dalo očekávat, vládnoucí tým posledních sezon motokrosového mistrovství světa Red Bull KTM Factory Racing, který letos zcela vyhořel, začíná jednat. Jako prvního se zbavil neustále zraněného Belgičana Kena De Dyckera, který odešel do satelitní stáje Hondy 24MX Racing.

Jednatřicetiletý Belgičan patří mezi nejzkušenější hvězdy třídy MXGP, ve světovém šampionátu závodí už od roku 2006. Má na svém kontě šest umístění v TOP 5 konečného pořadí mistrovství světa, ale vloni ho zbrzdilo zlomené zápěstí, letos zase zraněné rameno. To si zlomil během Velké ceny Německa a od té doby už do seriálu nenaskočil. Že je ale už zdravý přesvědčil během Motokrosu národů, kde pomohl Belgii ke třetímu místu, což bylo jeho páté umístění na bedně této týmové soutěže. De Dycker se k Hondě vrací, na motocyklech této značky odjel šest sezon v mistrovství světa. Celkově si připsal účast na 175 Grand Prix, má 15 triumfů v rozjížďkách a titul z Motokrosu národů. Získal také národní tituly ve Velké Británii, Německu a Belgii.

 „Z mého přestupu do týmu 24MX Honda Racing jsem opravdu šťastný, je to pro mne velká motivace. Chci dokázat, že stále patřím do světové špičky. I po těch dvou hořkých sezonách. S testováním motocyklu Honda CRF450R už jsme s týmem začali, nemohl jsem si pomoci, ale jízda na něm mi vyloudila na tváři široký úsměv. Motorka se výborně ovládá a motor má velkou sílu. Mám ve třídě MXGP nevyřízené účty a těším se na novou výzvu. Musím hodně poděkovat svým fanouškům, kteří při mě stáli i v mých nejtěžších časech," uvedl Ken De Dycker, kterého známe z Loketských Serpentin a který zásadně jezdí se startovním číslem devět. 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist