Argentina se nejede, motokrosaře čeká dlouhé volno

Lídři letošního seriálu motokrosového mistrovství světa shodně po dojetí Velké ceny Nizozemska uváděli, jak moc se těší na pokračování bojů v Argentině, ale třetí závod šampionátu byl kvůli řádění koronaviru odložen z března až na listopad.

Nový promotér seriálu, společnost Infront Moto Racing, ve spolupráci s FIM a organizátory Velké ceny Patagonie v argentinském Neuvenu se dohodli na novém termínu. Pojede se ve velmi netradičním pozdním datu, a to 21. - 22. listopadu 2020. Pochopitelně jako úplně poslední závod sezony, dokonce až po Motokrosu národů. Mezi předposledním závodem v Portugalsku, který je v plánu v Aguedě 18. října, a finále v Argentině, tak budou mít závodníci víc než měsíc volno. Když nyní jezdce nečeká zámořská cesta do Jižní Ameriky, nejbližší závod mistrovství světa se bude (pokud to koronavirus dovolí) 10. května. Bude to Velká cena Francie na slavné trati Saint Jean d'Angely. Není to tak dlouho, co byla ze stejného důvodu přesunuta také Velká cena Trentina, která se měla původně jet ve dnech 4. a 5. dubna. Grand Prix na trati Pietramurata se uskuteční 18. a 19. července 2020, týden před českým Loktem.

Nastávající nedobrovolná přestávka prospěje jezdcům, kteří se potřebují vylízat ze svých zranění. Ve třídě MX2 jsou to Nizozemec Roan van de Moosdijk z týmu F&H Kawasaki Racing, který si ve Valkenswaardu zle pochroumal kotník, a Wilson Todd z týmu DRT Kawasaki. Australan v první zatáčce Velké ceny Nizozemska při hromadné kolizi utrpěl zlomeninu několika prstů. Další Australan Mitch Evans, jezdící jako nováček v barvách týmu Honda HRC třídu MXGP, si ve Valkenswaardu po pádu zranil rameno.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist