Ve Slovinsku byl Petr Bartoš třetí

Osmidílný evropský motokrosový šampionát kubatury OPEN pokračoval třetím podnikem ve Slovinsku na závodní dráze v Brezici. Naši zástupci si minulý víkend v Chorvatsku vedli docela dobře, v týdnu si zde zatrénovali a těšili se na další boje o evropské body.

Péťa Bartoš (ORION-RS PETROL- KTM) po Chorvatsku řekl: „Jezdím sem závodit už řadu let, mám tady hodně kamarádů, tratě se mi docela líbí, ale v posledních letech obvykle dost prší, tak doufám, že to ve Slovinsku klapne.“
Petrovi předpověď vyšla tak napůl, neboť i ve Slovinsku v sobotu zapršelo a "blátíčko" tak opět nechybělo. Druhý den už byl místní okruh v optimálním stavu a tak vše nasvědčovalo na zajímavý "hard" motokros.

Zkušený Bartoš si v první rundě docela zazávodil a cílem nakonec prolétl jako třetí. Další Čech Petr Michalec (ABM RACING MX) dojel šestý a po prvním vystoupení u kluků panovala přirozeně dobrá nálada.
Druhé dějství bylo podobné prvnímu s tím rozdílem, že Bartoš dotahoval špici a chtěl zase urvat bednu, soupeře měl totiž na dostřel. Ovšem po velké snaze zaútočit na třetí flek upadl a v cíli z toho byla nakonec přijatelná čtvrtá příčka. Michalec si tentokrát polepšil o jedno místo a body bral za páté umístění.

Celkově závod ovládl domácí borec Jernej Irt, před Rusem Rogozinem. Bartoš tak jako v Chorvatsku získal po součtech bronz. Průběžně vede po třech odjetých podnicích seriál ME Rus Rogozin, Bartoš se posunul na pátou pozici, Michalec je šestý.
Oba Petrové mají nyní před sebou MMČR Senior v Dlouhé Loučce a Evropa se jim připomene čtvrtým dílem 8. června v polském Czluchowě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Lavička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist