Václav Kovář začal evropský šampionát podiem

První závod evropského mistrovství dvoutaktů – EMX 2T, který se jede při závodech motokrosového mistrovství světa, se odehrál uplynulý víkend ve Velké Británii na trati Materley Basin. Jezdec týmu HT Group Gas Gas Václav Kovář se tohoto seriálu kompletně zúčastní a start do sezóny vyšel českému jezdci nadějně.

V prvním volném tréninku zajel v Británii Václav Kovář nejrychlejší čas, v kvalifikaci potom čtvrtý, a tím pádem byla zajištěna nadějná pozice na startu. Do první jízdy vyrazil Václav ze sedmého místa, podařilo se mu rychle probojovat za vedoucí dvojici jezdců Brad Anderson (GB - KTM), Mike Kras (Nizozemsko - KTM) a společně s nimi odjížděli zbytku startovního pole. Rychlost všech tří jezdců byla vyrovnaná a tak cílem projeli v pořadí Anderson, Kras a Kovář.

Druhá jízda, tradičně jedoucí se v neděli ráno, měla podobný průběh – Václav odstartoval v první desítce a do druhého kola najížděl již na třetím místě. V druhé polovině závodu se probojoval na druhou pozici a zkoušel dohnat vedoucího Andersona. Tentokrát byl domácí jezdec rychlejší a Václav dokončil na druhém místě. Celkově tak vybojoval stříbrnou pozici a cennou bednu. „Stres před prvním závodem naštěstí opadl hned při prvním tréninku. Na motorce jsem se cítil dobře, v jízdách jsem se vyvaroval větších chyb. Starty byly tentokrát mnohem lepší než v loňském roce. Bohužel Andersonovo tempo bylo velice dobré, a když jsem zkoušel najít na trati stopy, kde nahnat nějaké desetinky, znamenalo to spíše ztrátu. Z depa jsem dostal pokyn uklidnit jízdu, to jsem nakonec splnil a pohlídal si v klidu druhou příčku. Máme před sebou ještě celou sezónu a není důvod zbytečně riskovat,“ uvedl český motokrosař po závodě.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist