Na Ukrajině slavil Pashynskyy, ME teď míří do Jinína

Osmidílný evropský šampionát motokrosařů zavítal do ukrajinského Kovelu, kde účastníky přivítala písčitohlinitá dráha a tisíce nažhavených diváků kolem trati. Radost jim podle očekávání udělal domácí hrdina Mykola Pashynskyy (KTM), který bral plný počet bodů a jasně ovládl pátý podnik sezony.

Bělorus Evgeni Tyletski (KTM) skončil druhý a na bednu se ještě probojoval další domácí závodník Andriy Burenko (SUZUKI)). Z našich reprezentantů se ukázal na Ukrajině zase v dobrém světle Petr Bartoš - ORION-RS PETROL KTM (mimochodem Petr je na Ukrajině jako doma, má zde hodně fanoušků), když vybojoval páté a čtvrté místo.

„Písku už máme docela dost a tak se těšíme do Jinína na normální povrch, když to sedne, tak se budeme rvát o bednu,“ prohlásil zkušený motokrosař Bartoš. Dobrý výkon podal také Petr Michalec (ABM RACING MX SUZUKI) a v cíli byl klasifikován dvakrát šestý.

Průběžné pořadí EMX OPEN po Ukrajině: 1. S. Rogozin (RUS) - 201b. 2. Tyletski (BLR) - 172b. 3. Burenko (UKR) - 164b. 4. Bartoš (CZE) - 141b. 5. Michalec (CZE) - 117b.

Další dějství evropského šampionátu bude pokračovat o tomto víkendu 21. a 22. června v jihočeském Jiníně u Strakonic. V nabitém programu se postupně divákům představí jezdci v seriálu mistrovství Evropy kubatury 85 ccm, 65 ccm, EMX OPEN a také ženy, které budou bojovat o další body do republikového šampionátu.

V sobotu jsou v Jiníně na programu kvalifikační boje od 12 hodin. V neděli se budou prát o další evropské body jako první ve 12:30 hodin junioři ve třídě 85 ccm, potom se představí kubatura nejmladších - 65 ccm, dále ženy a hlavní třída EMX OPEN.

Motokrosovým příznivcům se v Jiníně opět po loňském velice úspěšném vystoupení našich juniorů při MS naskýtá další možnost vidět v akci jak juniory, tak seniory, a navíc také ženy!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist