EMX Open: Šestý závod jeli motokrosaři v Srbsku

Na závodní trati v srbském Globare pokračovala vítězná série Martina Michka z týmu Buksa/Ados KTM, když zde zaznamenal dvě vyhrané rozjížďky. Celkově na druhé pozici skončil, jako minulý týden v chorvatské Mladině, zkušený závodník družstva Orion Racing KTM Petr Bartoš (2/2).

„Místní dráha byla podle mě velice pěkná, pořadatelé se maximálně snažili. Tentokrát mně vycházely starty dobře, vždy jsem se od bydla odlepil jako první, potom ale už úřadoval Michek,“ řekl po závodě spokojený Bartoš.

Na bedně oba Čechy doprovodil Ukrajinec Dmytro Asmanov (Kawasaki), který byl jednou třetí a čtvrtý. Celkově osmý se ještě umístil další český reprezentant Ondřej Brendl (MAX 2, Suzuki) za umístění na jedenácté a šesté příčce.

Kvůli zranění tady nestartovali letos úspěšně rozjetý Jonáš Nedvěd a Petr Michalec. Prvně jmenovaný již zahájil rekonvalescenci ramene, druhý po operaci ruky (paže) v záhřebské nemocnici, je už doma a zahájil léčení. Tak kluci, ať se dáte brzy dohromady. Bohužel pády, karamboly a následné zranění prostě k motokrosu někdy patří.

Další podnik evropského seriálu se pojede již tento víkend v polském Olsztyně, a potom už zbývá pouze Rusko.

Průběžné pořadí EMX Open po 6. závodě: 1. M. Michek (CZE) - 289b., 2. P. Bartoš (CZE) - 243b., 3. P. Michalec (CZE) – 163b. ... 6. O. Brendl (CZE) – 131b. ... 13. J. Nedvěd (CZE) - 57b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist