Bartoš bral na Slovensku stříbro, Nedvěd v Maďarsku bronz

Motokrosové centrum ve slovenském Sverepci, nedaleko Povážské Bystrice, bylo 9. července dějištěm již třetího podniku tamního šampionátu pod názvem MX OPEN Slovákia 2017. Počasí bylo velice příjemné a spíše svádělo ke koupání. Ovšem na legendární okruh, kde se v minulosti pravidelně jezdilo mistrovství světa, dorazilo hodně příznivců tohoto sportu a ti mohli vidět zajímavé souboje o přední příčky.

V hlavní kubatuře MX Open zase řádil jezdec týmu Orion Racing KTM - Petr Bartoš, když obsadil třetí pozici v první rundě, v té následné odpálil jako první a před sebe již nikoho nepustil. Celkově si tak ze Sverepce odvezl stříbrný věnec, na zlato dosáhl Marek Sukup (HT Group RT, Kawasaki, 47b., 1/2), bronz obsadil domácí borec Tomáš Šimko ( Suzuki, 42b., 2/3). Průběžně vede seriál Šimko (136b.), Bartoš se již posunul na pátou příčku, na svém kontě má 81 bodů (nestartoval na druhém závodě, Gbely - kvůli ME).

Ve Veteránech slavil úspěch Martin Žerava (Suzuki, 50b., 1/1), Orion Racing KTM druhým místem tady dobře reprezentoval - Ivan Černý ( 44b., 2/2). Po třech kláních je na čele mistrovství Veteránů stále Slovák - Černý (138b.).

Karavana závodníků se nyní přesouvá poměrně daleko od našich hranic, konkrétně 30. července do Mníšku nad Hnilcom.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Evropský šampionát kubatury EMX Open měl finálový závěr 9. 7. v Maďarsku (termínová kolize se Sverepcem). Zde bojoval v dresu Orion Racing KTM o vylepšení své páté pozice v ME - Jonáš Nedvěd. Po zajímavém průběhu nakonec Jonáš (4/3) vystoupil na stupně vítězů jako třetí, za domácím duem jezdců B. Szvoboda - E. Hugiecz. Nedvěd v konečné klasifikaci ME se přece jenom posunul na 4. příčku, Bartoš zůstal třetí. Titul putuje na Ukrajinu zásluhou Vlodomyra Tarasova (KTM).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist