V Krásné Lípě bojovali motokrosoví junioři

V sobotu 27.srpna 2016 uspořádali na trati v Krásné Lípě čtvrtý závod sedmidílného seriálu MMČR juniorů. Nejúspěšnějšími jezdci byli v třídě 125ccm 2T Junior Petr Polák a Rene Hofer, 50ccm Vítězslav Marek, 65ccm Adam Máj, 80ccm Adam Kovacs a v MX2 Richard Šikyňa.

Ze závodů mistrovství světa MXGP si odskočil na juniorský mistrák i slovenský rychlík Richard Šikyňa, který letos dokázal bodovat ve světové třídě MX2. V Krásné Lípě s přehledem vyhrál obě rundy a zamíchal tak pořadí v českém mistrovství.

Jakub Terešák, který pro zranění nestartoval v Jiníně si v Lípě zajel pro druhé a páté místo. Ve finále získal celkovou třetí příčku a v průběžném pořadí se dostal na druhou pozici za polského závodníka Gabriela Chetnického.

Z málkovských krosáků se jako další předvedl hezkým výkonem Radim Kraus, který si dojel v 85ccm pro celkové druhé místo. Dan Stehlík ve třídě 85ccm startoval po zranění lokte, ale měl smůlu i zde, když v první jízdě nedojel, protože se mu na cílovém skoku protočil grip a následoval pád, který skončil samozřejmě rozseknutým loktem. Dan je však bojovník a doufáme, že za čtrnáct dní nastoupí v Nové Pace na další závod MMČR.

Ve třídě 125 2T se předvedl Rakušan René Hofer, letošní mistr světa i Evropy ve třídě 85 ccm. Ten už zde dříve startoval na KTM 125 SX a s Petrem Polákem předvedli opravdu krásný závod, kdy si hned několikrát za kolo vyměnili pozice ve vedení závodu.

Celkové pořadí závodu:

50ccm – 1.Marek Vítězslav, 2.Červenka Martin, 3. Janout Václav
65ccm – 1. Máj Adam, 2.Zánoc Noel (HUN), 3.Técsi Mark (HUN)
85ccm – 1. Kovacs Adam Szolt (HUN), 2. Kraus Radim, 3. Jakob Kristof (HUN)
125 2T – 1. Petr Polák, 2.Hofer René)AUT), 3.Dvoracek Pavel
MX2 – 1. Richard ŠikyŇa (SVK) , 2. Gaba Chetnicki (POL) 3. Jakub Terešák

Kompletní výsledky - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist