Tečka za klasikou

Tečku za klasickými motokrosy udělal závod družstev v rámci Mezinárodního Mistrovství ČR v Blanské kotlině u jihočeské Kaplice.

Kapitoly článku

Na start se postavilo 21 tříčlenných družstev. Mezi papírově nejsilnější týmy patřily:
Osička MX Team – Richier (F), Neugebauer, Čepelák, LR Cosmetic- ADOS racing team – Kohůt (SK), Michek, Bučenec (SK), Motorsportklub Netolice – Walkner (AUT), Staufer (AUT), Reisinger (AUT).
Po první jízdu diktoval Osička MX Team. Jeho Jezdec Jiří Čepelák tuto jízdu vyhrál a jeho týmový kolega Florent Richier projel cílem na 4. místě. Druhou příčka patřila Motosportklubu Netolice, kdy netoličtí jezdci jedojeli na druhém a šestém místě. Třetí příčku úvodní jízdy obsadil UFO racing team .
Konec nadějí pro vedoucí Osička MX Team byla druhá jízda. Francouzský jezdec Richier odstoupil pro poruchu převodovky a Filipu Neugebauerovi odešel motor. Tímto se celý tým odsunul na sedmou pozici. Druhou jízdu vyhrál domácí Martin Michek a jeho týmový kolega Martin Kohůt vybojoval třetí místo. Staufer protnul cílovou pásku druhý a parťák z Motosportklubu Netolice Walkner šestý.
Po druhé jízdě bylo pořadí týmů následující:
1. Motorsportklub Netolice
2. LR Cosmetic- ADOS racing team
3. Orion Litomyšl - Harnes team
4. UFO racing team

Start třetí jízdy začal dramaticky. Hned v první zatáčce došlo ke kontaktu Čepeláka s Masaříkem. Jiří Čepelák šel k zemi a vzal s sebou i Martina Žeravu. Do tohoto klubka jezdců narazili ještě další jezdci. Petr Masařík tento souboj ustál a usadil se na druhé pozici za Michaela Staufetra. Ve vedení zůstal Staufer pouze jedno kolo. Po jeho odstoupení převzal vedení Petr Masařík a toto místo si udržel až do cíle. Na druhou příčku v cíli se probojoval Martin Michek a na třetí Michal Kadleček. Michkovo druhé a Bučencovo deváté místo stačilo týmu LR Cosmetic k celkovému vítězství. Po vypadnutí Staufera klesl Motorsportklub Netolice na konečnou 4. Pozici.
Konečné pořadí dužstev pro rok 2008
1. LR Cosmetic- ADOS racing team
2. Orion Litomyšl - Harnes team
3. UFO racing team

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist