Startuje juniorský šampionát v motokrosu

Na známé motokrosové dráze v Jiníně u Strakonic odstartují 8.května prvním podnikem šestidílný seriál Mezinárodního mistrovství České republiky juniorů v motokrosu 2014. V plánu je také nově zařazeno zápolení motokrosových juniorských týmů a to 11.října na trati v Třebízi.

Vraťme se ale k prvnímu dějství. Jihočeský Jinín a jeho zkušený pořadatel OFF ROAD KLUB JINÍN v AČR uspořádal v loňském roce mistrovství světa juniorů opravdu na vysoké úrovni a naši mladí reprezentanti se všem příznivcům odvděčili parádním výkonem (dvě bronzové medaile a navíc titul vicemistra světa v soutěži družstev). Letos jak prohlásil šéf tohoto klubu Jan Strach: „Zase jsme pro mladé závodníky připravili kvalitně místní dráhu, vyladili proskakováky a zařadili i nový úsek na trati (viz. přiložené foto). Na našem okruhu přeji všem jezdcům krásné souboje a co nejlepší dosažené výsledky.“
Kubatuře 65ccm loni kraloval rakouský borec Rene Hofer, který závodí v dresu Motosport Chýnov. Letos již přestoupil do vyšší kategorie a tak boj o přední příčky bude rozhodně velice napínavý. Tato třída se pak ještě dělila do 10 let, a zde vybojoval nejvíce bodů Jan Wagenknecht z AMK Zajax Motoklub Chrudim.

Pětaosmdesátkám loni dominoval Jakub Terešák z Motosport Klubu Málkov v AČR a také on přestoupil a vrhl se v přípravě na dvoutaktní mašinu 125ccm. Kuba měl loni vynikající sezonu k domácímu titulu přidal také bronzovou placku v třídě 85ccm z jinínského MS a byl ještě stříbrný v soutěži družstev juniorů. Letos byla tato třída nově zařazena do seniorského mistrovství pouze k dvěma vybraným podnikům a z tohoto důvodu se tito borci již divákům představili 13.dubna v Kaplici při úvodním dílu Buksa/Ados seriálu. Zde slavil úspěch domácí Petr Polák, druhý skončil Rene Hofer a třetí dojel Šimon Jošt. Také Polák má krásné vzpomínky na loňský rok, neboť i on bral z MS v Jiníně bronz v třídě do 65ccm a společně s Terešákem a Podmolem ještě slavil i týmový výsledek.
Třídu 125ccm ovládl loni Martin Krč z SZA - Stav Racing Teamu. Vzhledem k jeho věku ho ale v letošní sezoně uvidíme závodit v kubatuře MX2. Jinak tato třída loni zaznamenala velký nárůst závodníků a ukázalo se, že dvoutakty prostě táhnou.

Loni Václav Kovář vybojoval v dresu Moto Team Excel primát v kubatuře MX2. Letos změnil tým, přesedlal na jiný motocykl a na prvním seniorském šampionátu v Kaplici se blýskl hned bronzovým umístěním. Jeho soupeři ale přes zimu určitě nespali a tak to v Jiníně bude na úvod rozhodně zajímavé i v této společnosti nejstarších mladých bojovníků.

MMČR v motokrosu Juniorů 2014

08.května - Jinín
17.května - Nová Paka
14.června - Mohelnice
05.července - Krásná Lípa
30.srpna - Horní Újezd
27.září - Horažďovice

11.října - Třebíz - juniorské týmy

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist