Pátá kapitola - Kramolín

Po Pacově, Petrovicích, Holicích a Vranově zakončil letošní české motokrosové léto už pátý podnik šampionátu ČR, který se jel v Kramolíně. Suverenním vítězem kubatury MX2 se stal Francouz Florent Richier a v silnější třídě MX3-Open vyhrál stejně suverénně obě dvě jízdy Martin Michek.

Kapitoly článku

Holeshot a úvodní metry první jízdy kubatury MX2 patřily podle očekávání Francouzi Richierovi, s nímž dokázal držet krok, aspoň částečně krok, Milan Špičák. Za ním se dlouho drželi Maďar Szvoboda a překvapivě Kosmák. Situace v první desítce se dlouho neměnila, nicméně byl to klid před bouří. Jako první zaútočil mladý Jiránek, který postupně překonal Kosmáka a Szvobodu a pět kol před koncem úspěšně zaútočil na druhého Špičáka, který navíc v posledním kole upadl a cílem projel až jako šestý. Vůbec se nedařilo, průběžně vedoucímu jezdci šampionátu Kulhavému. Na lepší než sedmé místo se nedostal a po pádu projel cílem až na osmém stupínku. Richier v závěru polevil a jeho vítězný náskok před Jiránkem činil pod šachovnicí jen něco málo přes dvě vteřiny.


Druhá kramolínská jízda byla velkým sólovým závodem Richiera. Kulhavý záhy pochopil, že v šampionátu jde už opravdu do tuhého a kontroval druhou pozicí. Ta by alespoň trochu zmírnila Richierovu kramolínskou bodovou smršť a ponechala Kulhavému naději na udržení průběžného vedení v šampionátu. V šestém kole nicméně zaútočil Sukup a tým Osička MX měl rázem dva muže v čele závodu. Kulhavý prožíval slabší chvíle a záhy kapituloval i před Špičákem. Ten si však v šestnáctém kole zopakoval černý okamžik z první jízdy a po pádu klesl z třetí na šestou pozici. V Kulhavém v závěru znovu vzplály saze a v posledním kole drtivým útokem odsunul Sukupa na třetí příčku. Vyznamenal se znovu Jiránek poté, co z osmého místa poskočil k bramborové medaili.

MX2 - 1. jízda:
1. Richier Florent FRA DMSB Kawasaki Osicka MX TEAM 35:19.200, 2. Jiránek Miroslav CZE ACCR Kawasaki MOTOMAN TEAM +2.371, 3. Szvoboda Bence HUN MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +8.545, 4. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM +10.217, 5. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +16.474, 6. Špicák Milan CZE ACCR Kawasaki BRUMLA RACING TEAM +29.903 a dále: 7. David Kosmák, 8. Josef Kulhavý, 9. Václav Haas, 10. Roman Hanousek.

MX2 - 2. jízda: 1. Richier Florent FRA DMSB Kawasaki Osicka MX TEAM 34:31.644, 2. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR +9.641, 3. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM +15.772, 4. Jiránek Miroslav CZE ACCR Kawasaki MOTOMAN TEAM +22.064, 5. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +27.631, 6. Špicák Milan CZE ACCR Kawasaki BRUMLA RACING TEAM +36.387 a dále: 7. David Kosmák, 8. Tomáš Paul, 9. Václav Haas, 10. Bence Szvoboda (Maďarsko)

MX2 - celkově: 1. Richier Florent FRA DMSB Kawasaki Osicka MX TEAM 50 bodů, 2. Jiránek Miroslav CZE ACCR Kawasaki MOTOMAN TEAM  40 b., 3. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM 38 b., 4. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR 35 b., 5. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team 32 b., 6. Szvoboda Bence HUN` MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team 31 b.
MX2 - stav šampionátu: 1. Kulhavý Josef CZE ACCR KRTZ IV. v ACR 188 bodů, 2. Sukup Marek CZE ACCR Osicka MX TEAM 185 b., 3. Richier Florent FRA DMSB Osicka MX TEAM 184 b., 4. Špičák Milan CZE ACCR BRUMLA RACING TEAM 165 b., 5. Šimko Tomáš SVK SMF LR COSMETIC-ADOS KTM team 164 b., 6. Jiránek Miroslav CZE ACCR MOTOMAN TEAM 140 b.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist