MMČR v motokrosu – Třetí podnik sezony přivítají v Jiníně

Polovina prázdnin sebou přináší už třetí závod Kůta MMČR v motokrosu. Tentokrát se uvidíme na trati v Jiníně poblíž Strakonic. Závody zde získají zase úplně nový rozměr. Světoví jezdci, kteří okořenili svou přítomností první dva podniky letošního seriálu, už mají většinou povinnosti jinde. Uvidíme tedy, jak si to mezi sebou opět rozdají hlavně naši nejlepší závodníci a bude to jistě skvělá podívaná, protože jak ukazují výsledky, neztratili se ani mezi špičkovými soupeři. V MX1 ovšem nebudou chybět jména jako Max Nagl nebo Pascal Rauchenecker, v MX2 by měl o nejvyšší příčky bojovat například Michael Sandner.

Kapitoly článku

MX1

Průběžné pořadí seriálu vede v tuto chvíli Max Nagl (Haas Racing Team), druhý je Pascal Rauchenecker (Orion Racing Team) a na skvělém třetím místě je v tuto chvíli Václav Kovář (HT Group Racing Team). „V Dalečíně jsem se cítil velmi dobře. Měl jsem na trati dobrý rytmus, a to bylo v ten den důležité. V Kaplici se mi také celkem dařilo, i když v první jízdě jsem se necítil moc dobře. Do druhé se mi povedl po několika letech holeshot. Pak jsem sváděl dobrý souboj s Pascalem Raucheneckerem, který jsem nakonec prohrál. Na lepší, jak dvě čtvrtá místa jsem v Kaplici neměl,“ říká Kovář. Na něj i na ostatní závodníky také v Jiníně čeká Nagl s Raucheneckerem, tak uvidíme, jak si s nimi poradí tentokrát. Celkově čtvrtý je v průběžném pořadí Arminas Jasikonis (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing), který závodil v Kaplici, v dalších jízdách už ho ale na startu neuvidíme. Pátá příčka před Jinínem patří Járovi Romančíkovi (SXS Form Vision Racing Team), i ten dokázal v minulých závodech držet tempo se světovými soupeři a těšíme se na jeho další výkony. Šestý je nyní Filip Neugebauer (Osička MX Team), který měl start sezony trochu pomalejší, než jsme u něj zvyklí, a tak doufá v lepší výsledky a rád by útočil i na stupně vítězů. Martin Krč (Sixtynine MXRT s. r. o.) na průběžné sedmé pozici může být se svým výkonem spokojený, v MX1 ho letos vidíme poprvé a se silnější motorkou se rychle sžil. Osmý je před Jinínem Lukas Neurauter (Osička MX Team), devátý Jakub Mencl (MTX Racing Team) a první desítku uzavírá František Smola (4c Racing Team).

MX2

Průběžné pořadí třídy MX2 se bude nejspíš závod od závodu měnit. Na předních pozicích po úvodních podnicích nyní figurují jezdci Red Bull KTM Factory Racing/Motosport Chýnov týmu Tom Vialle a Rene Hofer, kteří se ovšem dalších českých mistrovství nezúčastní. Podle tabulky by měl být tedy nejrychlejší Slovák Richard Šikyňa (JD GUNNEX KTM Racing Team), který je nyní průběžně třetí a se dvěma světovými závodníky dokázal Šikyňa, který má také zkušenosti z MS, držet krok. Čtvrtá pozice nyní patří Jago Geertsovi (Monster Energy Yamaha MX2 Factory Racing), který už má také povinnosti jinde a po Jiníně se začne v pořadí postupně propadat. Kdo nebude na dalším závodě chybět, je Michael Sandner (Motosport Chýnov v AČR), ten je v průběžném pořadí zatím pátý a není pochyb, že bude usilovat o stupně vítězů. Jakub Terešák (JD GUNNEX KTM Racing Team) je v tabulce nyní průběžně šestý, na sedmém až devátém místě figurují opět zahraniční jména – Johannes Klein (PP Racing), Nathan Renkens (NR83) a Simon Laengenfelder (DIGA Procross GasGas). Desáté místo patří nyní Patrikovi Liškovi (HT Group Racing Team).

Ženy

Také ve třídě Žen jsme doposud viděli zahraniční konkurenci, ta ovšem díky závodnicím týmu Motosport Chýnov v AČR zůstane i nadále. Průběžné prvenství ovšem patří Češce, loňské mistryni republiky Kristýně Vítkové (Yamaha Čepelák Racing Team). Předvádí skvělé výkony jako loni a v minulém závodě v Kaplici zajížděla i velmi dobré starty, se kterými měla, hlavně minulou sezonu, problémy. Druhá je nyní Rakušanka Elena Kapsamer (Motosport Chýnov v AČR), která je letos také hodně rychlá a dokáže se Vítkové i držet. Třetí je nyní, ze stejného týmu, další rakouská závodnice Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR). Loňská vicemistryně Barbora Laňková (Orion Racing Team), měla v závodech doposud hlavně smůlu, rychlost ji jinak také nechybí, je nyní na čtvrté pozici a těšíme se, jaký výkon předvede v Jiníně. Další Rakušanka v závodním poli to je Alina Barthel (Motosport Chýnov v AČR), ta je nyní průběžně pátá. Šestá příčka patří Lucii Simonové, sedmá Anetě Čepelákové (Yamaha Čepelák Racing Team), která se letos hodně rozjela, osmá je Maďarka Lili Gál (Motosport Chýnov v AČR), devátá endurová jezdkyně Zuzana Nováčková a desátá Kristýna Řeřichová. V Jiníně ovšem na předních pozicích určitě uvidíme také Němku Alexandru Massury (Motosport Chýnov v AČR), ta je průběžně jedenáctá, ovšem v minulém závodě v Kaplici zaznamenala celkové třetí místo.

Veterán

Závody třídy Veterán zatím ovládá jediný muž – Petr Bartoš (Orion Racing Team). I přesto, že závodí i ve třídě MX1, jeho soupeři na něj nestačí. Dokáže jim ujet i o půl kola. Vede tabulku výsledků a pravděpodobně ho uvidíme v cíli jako prvního i v Jiníně. Nesmíme ale zapomínat, že i tak má za sebou dva silné soupeře, a i drobná chyba by mohla pořadí změnit. Druhý je průběžně Martin Žerava (KRTZ Motorsport), loňský mistr republiky, třetí je v tuto chvíli Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team). Průběžně čtvrtá pozice patří Zděňkovi Pučálkovi (KRTZ Motorsport), který bude určitě chtít vylepšit své výsledky. Pátá pozice je Romana Skalky (SXS Form Vision Racing Team), šestý je nyní Jan Hůda (4c Racing). V kategorii Veterán 50+ průběžně vede seriál Roman Skalka.

Vstupné je 200 Kč.

Časový harmonogram - ZDE

MMČR v motokrosu 2020

9.srpna 2020 - Loket
6.srpna 2020 - Pacov
20.září 2020 - Opatov
4.října 2020 - Petrovice
11.10. 2020 - Dalečín družstva

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist