MMČR v motokrosu – Předposlední podnik sezony v Opatově

V neděli 12. září nás čeká předposlední závod Kůta MM ČR motokrosu jednotlivců, který se tentokrát uskuteční ve východních Čechách na trati v Opatově u Svitav. Letošní sezóna se pomalu blíží do finále a po šestém závodě už budeme znát hlavní aspiranty na titul. Ve třídě MX2 se však podle předpokladů bude vyčkávat až do posledního závodu.

Kapitoly článku

MX1

S náskokem dvaačtyřiceti bodů je ve vedení španělský matador José Butron (JD Gunnex KTM Racing Team), který je velkým a hlavním aspirantem na zisk titulu. Druhé průběžné místo drží Dušan Drdaj (PP Racing), ten se společně s dalšími závodníky, v rámci příprav na Motokros národů, zúčastní dvou závodů Mistrovství světa v tureckém Afyonkarahisaru. Jeden odjel už v neděli a další ho teprve čeká. Třetí pozice patří Martinovi Krčovi (Osička MX Team), který se každým závodem zlepšuje. Na čtvrtém místě je rakouský závodník Michael Kratzer (KRTZ motorsport). Kratzer se ukázal naposledy v Kaplici, v Rakousku však pravidelně závodí. Na páté místo se po Petrovicích posunul Jonáš Nedvěd (Orion Racing Team). Vyrovnané výsledky zajíždí v letošní sezóně plzeňský rodák Patrik Liška (HT Group Racing Team). Patří mu průběžné šesté místo. Petr Bartoš (Orion Racing Team) válí ve veteránech, ale prohání i mladší piloty této třídy. Aktuálně drží sedmé místo před osmým Rudolfem Plchem (Extreme Motorsport). Plchovi se daří na území Rakouska, kde průběžně zaujímá třetí místo ve zdejším mistrovství.

MX2

Vyrovnané souboje jsou letos vidět hlavně ve třídě dvěstěpadesátek – MX2. Za aktuálním lídrem Šimonem Joštem (Osička MX Team) je o pouhých šest bodů druhý Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team). Wagenknecht je také členem českého výběru pro Motokros národů, a tak se stejně jako Drdaj zúčastní double závodu mistrovství světa v Turecku. Třetí průběžná pozice patří Petrovi Rathouskému (Orion Racing Team), který bude chtít urvat maximum bodů svým hlavním rivalům. V Petrovicích to příliš nesedlo Tomášovi Kohútovi (Osička MX Team), ten se bude chtít v Opatově předvést v tom nejlepším světle. Průběžné páté místo drží Marek Sukup (HT Group Racing Team), za jehož zády je Filip Neugebauer (JD Gunnex KTM Racing Team). Ten se však v Petrovicích zranil a je pravděpodobné, že se v Opatově neukáže. Skvělou formu zaznamenal v letošní sezóně Pavol Repčák ze Slovenska, který je průběžně sedmý. Osmé místo drží Adam Dušek (KRTZ motorsport), který bude chtít v posledních dvou závodech posbírat maximum bodů a posunout se v průběžném pořadí.

85 ccm

Jezdci této třídy mají za sebou již devět závodů a ti nejlepší se o víkendu zúčastnili evropského juniorského mistrovství v Kaplici nebo ADAC v Drehně. Do Opatova přijede s červenou tabulkou Dominik Kučeřík (Orion Racing Team), který po celou závodní sezónu svádí boje s druhým Martinem Závrským (New2 Project). Zezadu je zatím sleduje třetí Martin Červenka (Orion Racing Team), u kterého se postupně ukazují získané zkušenosti. Čtvrtý je aktuálně Vítězslav Marek (Cermen Racing Team), který se v Opatově nepředstaví kvůli termínové kolizi s ADAC. Páté místo drží Přemysl Zimek (Auctor MX Team), který má letos skvělou formu. Šestý je průběžně Marek Novák (JB MX Racing) a sedmý je Jakub Zahradník (WMZ Racing Team). Osmičku nejlepších uzavírá Tadeáš Klamt (SV34 Racing Team).

Veterán

Ve veteránech letos Petr Bartoš (Orion Racing Team) vyhrál, co mohl a předpokládá se, že zvítězí i v Opatově. Má totiž výbornou formu. Průběžně druhým jezdcem pořadí je Zdeněk Blábolil (Yamaha Čepelák Racing Team). Průběžně třetí je v hodnocení veteránů Martin Brádka (4 Cross Racing), ten zažívá naprosto vydařenou sezónu. Čtvrtý je aktuálně Vladislav Mužík (Motosport Chýnov v AČR) a do pětky nejlepších se vejde ještě Stanislav Horský (SMS Jižní Čechy). Šestý je po pěti závodech Eduard Těšínský, sedmý Tomáš Linek (SMX Racing Team Rudník) a osmý Petr Dokoupil (KRTZ motorsport).

Dokoupil je zároveň vedoucím jezdcem třídy Veterán 50+. Dobře mu sekundují druhý Roman Skalka (Cajdašrot) a třetí Josef Nesejt (MX Martin Group).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist