MMČR v motokrosu pokračuje závodem v Pacově

Kapitoly článku

Po ne příliš povedeném závodě v Dlouhé Loučce rozhodně hlavu nevěsí přední jezdec závodního týmu HT Group Milan Špičák. V pacovském klání by si chtěl zlepšit reputaci a svoji účast na MMČR v Dlouhé Loučce, kde byl celkově 7. ve třídě MX2, stručně shrnuje takto:
"Se závody v Dlouhé Loučce určitě spokojený nejsem. A už vůbec ne s výsledkem. Od rána jsem cítil, že nejsem ve své kůži, což se podepsalo i na mém výkonu. K výsledku ani nepřispělo to, že jsem během druhé jízdy odvařil spojku, která mi pak prokluzovala do konce závodu... Konkurence je letos určitě větší jak loni. Nasvědčuje tomu i kvalifikace, kdy byla spousta jezdců namačkaná ve 2 vteřinách. To ale nic nemění na tom, že sezóna je ještě dlouhá a nic není ztraceno“. Ve třídě MX2 ho doplní týmový kolega se zatím ještě poměrně neznámým motokrosovým jménem Jakub Sklenář.

Mladá, ale už hodně známá, a to nejen v ČR, je naděje českého motokrosu Václav Kovář, reprezentující Moto Team EXCEL Racing ve třídě MX2. Tomu se však ani na nedávném závodě ME juniorských družstev ve Francii ani na juniorském mistráku v Přerově nedařilo dle představ. „Obě tratě měly tvrdý a hodně klouzavý povrch bez kolejí, což mi vůbec nevyhovovalo. Na Pacov ale chystám co nejlepší výsledek. Chtěl bych se dostat na bednu!“, vzkazuje svým soupeřům mladý Jihočech.

"Na co nejlepší umístění bude chtít zaútočit nová akvizice týmu Lukáš Paukner a v neposlední řadě se bude snažit prosadit i Ruda Plch na dvoutaktní "stopětadvacítce". Ve třídě MX1 bude mít tento tým zastoupení ve Vladimírovi Trnkovi, který se začíná prosazovat na silnější čtyřistapadesátce v jihočeském Krajském přeboru“, nastiňuje plány manažer týmu Milan Heřman junior.

Početnou a zároveň kvalitní základnou se může chlubit znojemský KRTZ. Ve třídě MX1 za něj nastoupí Michal Kadleček s Patrikem Liškou. Ve třídě MX2 pak Marek Sukup, po závodě v Dlouhé Loučce druhý muž v průběžném pořadí a razantní junior Roman Hanousek, který nedávno exceloval na druhém závodě MMČR Juniorů v Přerově.

Do bojů v Pacově postaví své piloty také jihomoravský MAX2, který reprezentují Petr Stloukal a Miloslav Rožec ve třídě MX1, David Kosmák, David Čermák a Matěj Hejhal ve třídě MX2.

Na novém stroji Suzuki letos startuje velezkušený bodrý Moravan Martin Žerava. Ten patří dlouhodobě ke špičce třídy MX1. Stejnou třídu letos zdobí i Petr Smitka, jezdec se zkušenostmi z MS, který letos startuje za západočeský Hulho motocross team. A zaprší-li, bude Petr rozhodně patřit k největším favoritům, protože již několikráte dokázal, že na blátě nemá na domácí scéně v poslední době konkurenci.

Pražský Motoman se letos orientuje kromě českých závodníků nejen na maďarské „střelce“, ale nově i na mladé polské a slovenské závodníky. První úspěchy letos zaznamenal barvám tohoto týmu například Michal Novocký na nedávném juniorském mistrovství v Přerově. Čeští piloti tohoto týmu se letos potýkají se zraněními. Michal Votroubek se letos stihl zranit už dokonce dvakrát, ale v Pacově přesto nastoupí: „Zdravotně na tom sice nejsem nic moc, pořád beru nějaký prášky, ale budu se snažit urvat v Pacově alespoň nějaké body“, říká pohodář z východu Čech. Chybět bude v Pacově Miroslav Jiránek, který má bohužel zranění čerstvé.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist