MMČR v motokrosu má před sebou druhý podnik sezony, který pořádají v Kaplici

Kapitoly článku

MMČR motokros - Kaplice 2022: Týmové reporty

HT Group Racing Team

Bylo potěšením sledovat na naší domácí trati výkony Jana Wagenknechta ve třídě MX2. Honzovi trať v Kaplici vyhovuje a těší se tam i přes to, že je jednou z nejtěžších a nejnáročnějších v seriálu. Před Kaplicí se připravuje stejně jako před Dalečínem tak, aby se dostal zpátky do plné formy po zranění. Osmý skončil v Dalečíně Patrik Liška, který bude chtít svůj výsledek zopakovat. Také Patrik se do Kaplice těší. „Čím jsem starší, tím méně mi trať vadí," vtipkoval před závody a doplnil, že se připravuje jednou týdně na motorce a často chodí na kolo, které ho dost baví a naplňuje. Na téměř domácí trati se představí také Martin Michek v nejsilnější třídě MX1. Martin věří, že závod dopadne lépe než v Dalečíně, kde se projevil jeho téměř tříletý výpadek ze závodění. Mezi závody se snažil zapracovat na věcech, na kterých viděl nedostatky. Na motorce trávil spoustu času a doufá, že se výsledky zamíchají tak jako v Dalečíně.

Rentor motorsport

Na startu v Kaplici nebude chybět naše dvojice závodníků Slovák Denis Poláš a domácí David Kadleček. Denis má ve třídě MX2 povedený vstup do sezóny, což dokazuje výbornými výsledky na českém i slovenském šampionátu. V Čechách je po prvním závodě Kůta MM ČR v motokrosu sedmý a minimálně stejný výsledek bude chtít zajet i v Kaplici. Dlouhého maratonu závodů třídy 85 ccm se letos účastní David Kadleček, který po třech odjetých závodech drží páté místo v nabité tabulce. David letos absolvuje nejspíš poslední sezónu na malé motorce a v konečném pořadí bude chtít být co nejvýš.

Orion Racing Team

Kaplická motokrosová dráha patří u nás k těm nejnáročnějším. Vždy dokonale prověří fyzickou kondici jezdců. Náš tým Orion Racing měl na pořadu druhý závod slovenského mistrovství v Mníšku nad Hnilcom a zde byl Pavol Repčák celkově druhý ve skupině MX Open. Zkušený Petr Bartoš skončil šestý. Ve veteránech se umístil druhý Ivan Černý, ale ten závodí letos pouze na Slovensku. Po zranění nabírá další tréninkové dávky Petr Rathouský a v pětaosmdesátkách sbírá poctivě body v evropském seriálu EMX 85 ccm Martin Červenka.

Haas Racing Team

Máme odjetý první závod seriálu. Max Nagl v Dalečíně předvedl perfektní výkon, ovládl kvalifikaci a obě závodní rozjížďky, momentálně je lídrem šampionátu a do jihočeské Kaplice přijede s červenou tabulkou. Trať v Kaplici je poměrně těžká. Vloni byla pořadatelem perfektně připravená, snad to tak bude i letos. Našim cílem je zajet co nejlepší výsledek, protože i letos vznikla termínová kolize se seriálem ADAC MX Masters, který je pro nás prioritou, tudíž neobjedeme všechny podniky a vznikne bodové manko. Max Nagl už v Kaplici závodil, takže profil trati zná. Ještě před druhým podnikem MMČR jsme odjeli první závod ADAC MX Masters v Dreetzu. Martin Vondrášek vynechal první závod, v Kaplici ho na startu snad uvidíme.

Osička MX Team

Už od týždeň nás čaká druhé kolo Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky na trati v Kaplici, kde budeme pretekať ako celý team. Bohužiaľ v Dalečíne kvôli termínovej kolízií s Majstrovstvami Európy to nebolo možné. Počas dvojtýždňovej pauzy medzi týmito dvoma pretekmi sme sa zúčastnili Medzinárodných Majstrovstiev Slovenskej republiky v Mníšku nad Hnilcom. Chalani opäť predviedli svoju skvelú formu. Martin Krč bral prvenstvo v kategórií OPEN a Tomáš Kohút v MX2. Bohužiaľ Šimon Jošt mal v druhej jazde pád, kvôli ktorému nemohol jazdu dokončiť. Počas týždňa prebiehal štandardne teamový tréning na motorke a individuálna kondičná príprava. V rámci prípravy sa zúčastnime druhého kola Memoriálu Michaela Špačka v Holiciach, kde veríme, že predvedieme rovnaké výkony ako na Myjave. Na preteky v Juhočeskej Kaplici sa tešíme, keďže v minulosti sa nám na tejto trati darilo. Tešíme sa na všetkých fanúšikov, ktorý nás prídu podporiť. Na záver chceme poďakovať našim partnerom.

KRTZ motorsport

V Kaplici se na pětaosmdesátce představí náš juniorský závodník Matyáš Výleta, který si v průběžném hodnocení třídy vede velice dobře. Matyáš navíc jede první rok ve třídě 85 ccm! V kubatuře MX2 nebude chybět Adam Dušek. Adam se v dvoutýdenní pauze mezi závody zaměřil zejména na trénink startů, které mu mohou zajistit lepší umístění a šance na boj o titul. Po jeho boku bude startovat také Marek Nešpor. Kvůli termínové kolizi s rakouským šampionátem bude na jihu Čech chybět Rakušan Michael Kratzer, který si z Dalečína odvezl body za 5. místo. Tradičními zástupci týmu jsou závodníci ve třídě Veteran, kde je naší největší nadějí Martin Žerava.

4 Cross Racing

Na druhý závod MM ČR jedeme v plné sestavě! Dvoutýdenní pauzu jsme věnovali pečlivému tréninku na motorkách a zúčastnili jsme se přeborového závodu v západočeském Merklíně. Trať v Kaplici patří mezi jednu z nejnáročnějších v seriálu, takže si jako tým klademe za cíl zopakovat minimálně stejné výsledky jako v Dalečíně. Právě tam zajel velice slušný výsledek Martin Brádka ve třídě veterán, kde po prvním závodě drží čtvrté místo. V lepší výsledek doufáme u Dana Stehlíka ve třídě MX2 a také u Františka Smoly v nejsilnější třídě MX1.

MTX Racing Team

Na druhý závod do jihočeské Kaplice se chystá naše rychlá dvojka Pavel Dvořáček a Daniel Mandys. V dvoutýdenní pauze jsme se zúčastnili hned několika závodů. Jedním z nich byl druhý podnik slovenského mistrovství v Mníšku nad Hnilcom, kde startoval pouze Pavel Dvořáček. Ten si celkově dojel pro 3. místo. Následující víkend jsme se zúčastnili krajského přeboru a Memoriálu Michaela Špačka. Kluci měli aktivní přípravu před Kaplicí. A jelikož oba dobře zajeli první závod v Dalečíně, jedeme na druhý podnik s vysokými ambicemi. Pavel je celkově sedmý, ale ztrácí pouze 2 body na 3. místo. V Kaplici tak bude útočit na celkové podium a posun o pár příček výš v hodnocení seriálu. O něco lépe si vedl Dan, který se průběžně usadil na 5. místě. Dan na 3. místo ztrácí jen jeden bod. Taktéž bude bojovat o příčky nejvyšší. Trať v Kaplici je mezi jezdci méně oblíbená, tak uvidíme, jak to našim klukům bude sedět.

Motosport Chýnov

Náročná kaplická trať je pro náš jihočeský tým v podstatě domácí a každoročně důrazně prověří síly všech jezdců. V kategorii 85 ccm se v Blanské kotlině bohužel neukáže špičkový jezdec Ricardo Bauer, který byl na posledních dvou závodech vždy stříbrný, protože má v tento termín závod kvalifikační zóny EMX85 v Portugalsku. O vavříny bude bojovat Adam Hruška, suverénní lídr jihočeského KP v této třídě, který skončil těsně pod stupni vítězů v Horním Újezdu, a také naše nová týmová posila, polský závodník Szymon Masarzcyk, který se blýskl čtvrtým místem v první jízdě v Dalečíně. Podobnou kvalitou disponuje i maďarský závodník Ferenc Orlov. Ve třídě Veterán bude o co nejlepší umístění v první desítce bojovat stabilní Vladislav Mužík. Po absenci na prvním závodě se v Kaplici objeví Rakušan Georg Hammerl, který v minulosti již několikrát vystoupal na stupně vítězů v této třídě. Ve třídách MX1 a MX2 bohužel budou naši přední týmoví jezdci z Rakouska absentovat, neboť se v ten samý termín jede podnik rakouského šampionátu v pouze 130 km vzdáleném Weyeru, což je velká škoda.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist