MMČR v motokrosu má před sebou druhý podnik sezony, který pořádají v Kaplici

Jihočeská Kaplice přivítá v neděli 29. května 2022 druhý díl mistrovského seriálu Kůta MM ČR v motokrosu. Už v loňském roce jsme mohli na trati a v jejím zázemí vidět znatelné změny, na kterých místní zapracovali. První závod v Dalečíně prověřil naplno jezdeckou přípravu a to stejné očekáváme i od náročného závodního okruhu v Kaplici.

Kapitoly článku

MX1

Do Kaplice přijede s červenou tabulkou zkušený německý reprezentant Maximilian Nagl (Haas Racing Team), který na prvním závodě bral plný počet padesáti bodů. Druhý je průběžně Pavol Repčák (Orion Racing Team) ze Slovenska, který už loni ukazoval, že mu na velké motorce Dalečín sedí. Uvidíme, jak se popasuje s tratí na jihu Čech. Průběžně třetím pilotem v pořadí je Rakušan Markus Rammel (PP Racing), který stejně jako Repčák jede první celou sezónu na 450 ccm. Vyrovnané výsledky zajeli v Dalečíně čtvrtý Martin Krč (Osička MX Team) a pátý Michael Kratzer (KRTZ motorsport). Oba jezdci se řadí mezi ty, kteří budou chtít při dalších závodech bojovat o pódiová umístění stejně jako šestý Dušan Drdaj (PP Racing). Pád v Dalečíně stál první pódiové umístění ve třídě MX1 sedmého Pavla Dvořáčka (MTX Racing Team), který má letos skvělou formu. Po prvním závodě se do nejlepší osmičky dostal západočeský závodník Patrik Liška (HT Group Racing Team). Na jihočeskou dráhu se už vrátí také Šimon Jošt (Osička MX Team), který se v termínu Dalečína účastnil EMX Open v Itálii.

MX2

Po zranění, které zbrzdilo zimní přípravu, se ve velkém stylu vrátil Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team). Wagenknecht si z Dalečína odvezl 47 bodů a červenou tabulku. Těsně za ním skončil druhý Adam Dušek (KRTZ motorsport), kterému náročná trať sedla stejně jako třetímu Tomášovi Pikartovi (NEW2 Project). Oba se letos účastní juniorského i seniorského šampionátu. Čtvrtým místem vstoupil do sezóny Martin Venhoda (Q Racing Team), který se bude chtít celkovým pořadím posouvat vpřed. Perfektní výkony předvádí pátý Daniel Mandys (MTX Racing Team), i ten se letos bude řadit mezi aspiranty na pódiová umístění. Šestý je po úvodním závodě Kristóf Jakob (Buksa/Ados KTM Team) z Maďarska, kterého následuje sedmý Denis Poláš (Rentor motorsport) a osmý Radek Větrovský. Z nejlepší osmičky má šance bojovat v TOP3 každý. Jezdci však musejí počítat se slovenským závodníkem Tomášem Kohútem (Osička MX Team), který má povedený vstup do sezóny.

85ccm

Po třech mistrovských závodech třídy 85 ccm je lídrem Marek Novák (JB MX Racing). Marek ukazuje, že kvalitní zimní příprava přináší ovoce. Druhé místo drží Martin Červenka (Orion Racing Team). Martin by určitě chtěl získat červenou tabulku, prozatím mu však chybí deset bodů na prvního jezdce. Průběžně třetí je po třech závodech Stanislav Pojar (ÚAMK Zejax Motoklub). Pořadím míchá čtvrtý Ricardo Bauer (Motosport Chýnov v AČR) z Rakouska, který však vynechal první závod v Horažďovicích. Vyrovnané výsledky v rozjížďkách zajistily průběžné páté místo Davidovi Kadlečkovi (Rentor motorsport). Šesté místo drží Adam Hruška (Motosport Chýnov v AČR), sedmý je Jakub Marčík (Auctor MX Team) a osmičku nejlepších závodníků uzavírá Matyáš Výleta (KRTZ motorsport). V Kaplici mohou juniorští závodníci potrénovat i na nadcházející Mistrovství Evropy EMX85, které se uskuteční o víkendu 25. a 26. června 2022.

Veterán

Předpoklady na vítězství splnil v Dalečíně zkušený matador Petr Bartoš (Orion Racing Team), který bude chtít svůj výsledek zopakovat i v Kaplici. Druhý skončil Martin Žerava (KRTZ motorsport). Martin i v letošním roce kombinuje motokrosovou sezónu s bikrosem. Po několika letech se do seriálu MMČR vrátil Michal Votroubek (STR Racing) a vstup do veteránské kategorie oslavil třetím místem. Jako čtvrtý přijede do Kaplice Martin Brádka (4 Cross Racing), který na závodech bojoval i s pátým Tomášem Linkem (SMX Racing Team Rudník). Vyrovnané výsledky zajíždí šestý Eduard Těšínský (SMS Střední Čechy) a sedmý Stanislav Horský (SMS Jižní Čechy). Vladislav Mužík (Motosport Chýnov v AČR) skončil osmý a v Kaplici bude chtít získat maximum bodů.

Ve veteránech nad 50 let zvítězil Roman Skalka (STR Racing), kterého na stupně vítězů doprovodil stříbrný Jan Froněk (BO Motor-Oil Racing Team) a bronzový Josef Nesejt (MX Martin Group).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist