MMČR v motokrosu – Drdaj, Kohút a Bartoš slaví titul mistra republiky

První říjnovou neděli se uskutečnil poslední závod Kůta MM ČR motokrosu jednotlivců. Závod se jel premiérově na trati v Klukách u Písku. I přes počáteční obavy jezdců připravili místní pořadatelé trať na dobré úrovni. Na jezdce čekalo mnoho skoků a nových prvků na trati. Fanoušci se však nejvíce těšili na souboje o mistrovské tituly. Po závodě byli korunováni mistři České republiky ve třídách MX2, MX1 a Veterán.

MX1

Vítězství si z posledního závodu odvezl Martin Krč (Osička MX Team), který si dvakrát vyjel druhé místo. Bodový součet ho vyšvihl na druhou pozici i v hodnocení seriálu. Jako druhý skončil v závodě slovenský závodník Šimon Jošt (Osička MX Team). Joštovi se výborně vydařila druhá jízda, kterou ovládl s plným počtem bodů. Třetí místo získal Dušan Drdaj (PP Racing). Drdaj mohl ihned po dojetí druhé rozjížďky slavit, stal se totiž mistrem nejsilnější třídy MX1. Čtvrtou pozici si z Kluk odvezl Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team), kterému zdejší rychlá trať perfektně sedla. Páté místo v závodě bylo maximem, které dokázal zajet Pavol Repčák (Orion Racing Team). Těsně za Repčákem skončil šestý Martin Michek (HT Group Racing Team) a sedmý Rudolf Weschta (AIR Power). Osmé místo si ze závodu odvezl Patrik Liška (HT Group Racing Team), deváté zkušený Petr Bartoš (Orion Racing Team) a desáté František Smola (4 Cross Racing).

Celkové pořadí třídy MX1 (Top5):
1. Dušan Drdaj #88 – PP Racing – 260 bodů
2. Martin Krč #377 – Osička MX Team – 249 bodů
3. Pavol Repčák #322 – Orion Racing Team – 234 bodů
4. Šimon Jošt #53 – Osička MX Team – 197 bodů
5. Rudolf Plch #100 - Promoto Husqvarna Racing Team – 197 bodů

MX2

Třídu MX2 ovládl suverénně Tomáš Kohút (Osička MX Team). V závodě získal 50 mistrovských bodů a i přes neúčast v Dalečíně mohl slavit zisk mistrovského titulu. Adam Dušek (KRTZ motorsport), jeho největší konkurent, dosáhl na druhé místo. Bodový příděl ho posunul na zisk titulu vicemistra. Výborný výkon předvedl v Klukách Tomáš Pikart (NEW2 Project), který skončil jako třetí. Stejně bodů se třetím závodníkem získal i čtvrtý Daniel Mandys (MTX Racing Team), kterého ze hry o podium vyřadil pád ve druhé jízdě. Páté místo získal téměř domácí závodník Jonáš Nedvěd (MS Kluky). Téměř vyrovnané výkony předváděli šestý Daniel Stehlík (4 Cross Racing) a sedmý Jiří Matějec (HT Group Racing Team). Body za osmé místo si z nové trati odvezl Jaroslav Katriňák (SMF). Devátou pozici získal Denis Poláš (Rentor motorsport). Jako desátý skončil Martin Venhoda (Q Racing Team). Venhoda ze druhé rozjížďky po technických problémech odstoupil.

Celkové pořadí třídy MX2 (Top5):
1. Tomáš Kohút #4 – Osička MX Team – 272 bodů
2. Adam Dušek #55 – KRTZ motorsport – 254 bodů
3. Martin Venhoda #437 – Q Racing Team – 217 bodů
4. Daniel Mandys #28 – MTX Racing Team –177 bodů
5. Jaroslav Katriňák #9 – SMF – 171 bodů

85 ccm

Třída 85 ccm byla jedinou, kde jsme se nedozvěděli jména mistra České republiky. Jezdce totiž čeká ještě závěrečný závod na trati v Hradišti u Klatov. Velkou rychlost ukázal na předposledním podniku třídy David Widerwill (Cermen Racing Team). Ze závodu dokázal vytěžit maximum a získal první místo. Stejný počet bodů získal i Martin Červenka (Orion Racing Team), který má před posledním závodem náskok devíti bodů na čele. Třetí místo v závodě vybojoval po dobrém výkonu Jan Švandrlík (Q Racing Team). Jenom málo chybělo k tomu, aby se na stupně vítězů dostal David Kadleček (Rentor motorsport). V cíli hodnocen jako čtvrtý. Páté místo si z Kluk odvezl Stanislav Pojar (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim). Jako šestý skončil v závodě Adam Hruška (MTX Racing Team). Závod podle představ nevyšel sedmému Marku Novákovi (JB MX Racing), který ztratil několik bodů na lídra seriálu. Do nejlepší desítky se vešel ještě osmý Jakub Zahradník (WMZ Racing Team), devátý Václav Dohnálek (JB MX Racing) a desátý Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov v AČR) z Polska.

Veterán

Ve veteránské třídě zvítězil dle předpokladů Petr Bartoš (Orion Racing Team), který mohl hned po dojetí první rozjížďky slavit zisk titulu mistra České republiky. Musel to však na nějakou dobu odložit, protože ho čekal závod ve třídě MX1. Jako druhý skončil v závodě i v letošní sezóně Martin Žerava (KRTZ motorsport). Třetí místo patřilo v Klukách Zdeňkovi Blábolilovi (Promoto Husqvarna Racing Team). Během závodu před sebe nikoho nepustil Jan Douša (SMS Jižní Čechy), který skončil čtvrtý. Pro páté místo si v Klukách dojel Eduard Těšínský (SMS Střední Čechy). Jako šestý skončil Stanislav Horský (SMS Jižní Čechy), kterého následoval sedmý Martin Brádka (4 Cross Racing) a osmý Pavel Kňava).

Ve veteránech nad 50 let zvítězil Jan Froněk (BO Motor-Oil Racing Team) před Romanem Majerem a Romanem Skalkou (STR Racing).

Celkové pořadí třídy Veterán (Top5):
1. Petr Bartoš #1 – Orion Racing Team – 300 bodů
2. Martin Žerava #183 – KRTZ motorsport – 262 bodů
3. Michal Votroubek #44 – STR Racing – 209 bodů
4. Eduard Těšínský #531 – SMS Střední Čechy – 184 bodů
5. Martin Brádka #3 – 4 Cross Racing – 173 bodů
Celkové pořadí třídy Veterán nad 50 (Top5):
1. Roman Skalka #303 – STR Racing – 281 bodů
2. Jan Froněk #394 – BO Motor-Oil Racing Team – 261 bodů
3. Petr Dokoupil #991 – KRTZ motorsport – 220 bodů
4. Jaroslav Ficenec #853 – 217 bodů
5. Zdeněk Svoboda #111 – Motosport Chýnov – 176 bodů

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist